Hlavní obsah

Salač vyrazí do závodu Moto3 v Misanu z páté řady

Misano

Motocyklový jezdec Filip Salač obsadil v kvalifikaci na Velkou cenu Emilie-Romagny 14. místo a do nedělního závodu Moto3 v Misanu odstartuje z páté řady. Osmnáctiletý pilot týmu Rivacold Snipers zaostal o 755 tisícin sekundy za nejrychlejším Raúlem Fernándezem. Španěl vybojoval už třetí pole position v sezoně, na pódiové umístění ale dosud čeká.

Foto: Sport.cz

Ilustrační foto: Filip Salač

Článek

Salač na italské trati obsadil nejprve až 18. místo v kombinaci tří tréninků, ale potom uspěl v první kvalifikaci, v níž zajel čtvrtý čas a kvalifikoval se do finále. V něm vybojoval třetí nejlepší výchozí pozici v sezoně. Jeho maximem je desáté místo na startu z minulé GP San Marina, v body ho ale neproměnil a naprázdno dosud vyšel v pěti závodech ze sedmi.

Z první části kvalifikace Salač postoupil například na úkor vítěze předchozího závodu v Misanu z minulého týdne Johna McPheeho. Britský pilot a třetí muž průběžné klasifikace bude stát na roštu až jako dvacátý v sedmé řadě.

V MotoGP vyrazí z prvního místa Maverick Viňales a stejně jako jeho krajan Fernández se bude snažit už potřetí získat z pole position první letošní vítězství v závodě. Před týdnem v Misanu vytvořil v kvalifikaci traťový rekord, ale v neděli pak skončil až šestý. Nyní nové maximum tamního okruhu stanovil časem 1:31,077.

Jeho týden starý nejlepší čas na jedno kolo ale pokořilo ještě dalších pět jezdců včetně Australana Jacka Millera a Fabia Quartarara z Francie, kteří jej doplní v první řadě. Lídr MS Ital Andrea Dovizioso byl v kvalifikaci desátý.

V Moto2 byl pro změnu poprvé v sezoně nejrychlejší vedoucí muž průběžného pořadí Luca Marini z Itálie. Do závodu elektrických strojů vyrazí jako první Španěl Jordi Torres, Jakub Kornfeil byl mezi 18 jezdci s odstupem nejpomalejší.

Kvalifikace na Velkou cenu Emilie-Romagny, závod mistrovství světa silničních motocyklů v Misanu (Itálie):
Moto3:
1. Fernández (Šp./KTM) 1:41,705
2. Arbolino (It./Honda) -0,088
3. Migno (It./KTM) -0,092
14. Salač (ČR/Honda) -0,755
Moto2:
1. Marini 1:35,271
2. Bezzecchi (oba It./Kalex) -0,036
3. Vierge (Šp./Kalex) -0,348
MotoGP:
1. M. Viňales (Šp./Yamaha) 1:31,077
2. Miller (Austr./Ducati) -0,076
3. Quartararo (Fr./Yamaha) -0,145
MotoE:
1. Torres (Šp.) 1:43,154
2. Ferrari (It.) -0,11
3. Aegerter (Švýc.) -0,143
18. Kornfeil (ČR) -2,811

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články