Hlavní obsah

Motocyklová hvězda Carrascová má sedm zlomených obratlů

Estoril

Bývalá účastnice mistrovství světa v závodech silničních motocyklů a předloňská šampionka třídy supersport 300 Ana Carrascová se zotavuje ze zlomenin sedmi obratlů, které utrpěla při havárii při testování v Estorilu. Třiadvacetiletá španělská jezdkyně měla těžký pád už v první polovině září, teprve nyní ale zveřejnila, s jak vážnými následky se po něm musí vyrovnat.

Foto: Sport.cz

Bývalá účastnice mistrovství světa v závodech silničních motocyklů a předloňská šampionka třídy supersport 300 Ana Carrascová se zotavuje ze zlomenin sedmi obratlů, které utrpěla při havárii při testování v Estorilu.

Článek

"Zdráhala jsem se tenhle snímek mých zad po operaci zveřejnit," přiznala na sociální síti Carrascová. "Stáhla jsem to sem hlavně proto, abych vzdala hold doktoru Uberniovi a jeho týmu. Díky jejich práci budu za pár měsíců zase fit," dodala tovární jezdkyně Kawasaki.

Komplikované zranění ukončilo Carrascové sezonu ve chvíli, kdy jí i díky vítězství v srpnovém závodě na jiném portugalském okruhu v Algarve patřilo páté místo v hodnocení MS kategorie supersport 300. Přes absenci ve zbývajících šesti závodech skončila celkově osmá a ještě získala ocenění "Best Lap Award" určené pro jezdce, který v sezoně nejčastěji zajel nejrychlejší kolo závodu.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 

He dudado de publicar estas fotos de mi espalda después de la operación, la subo sobre todo para realzar el trabajo de la Dra. Ubierna y su equipo, que gracias a su gran labor ya puedo hacer ejercicios y en unos meses estaré a tope! La idea es sacar estas piezas de titanio cuanto antes y así no pitar en los aeropuertos!😂 Por cierto, mañana explicaremos los planes para 2021. Stay tuned!😄 - I have hesitated to publish these pictures of my back after the operation, I upload them above all to enhance the work of Dr. Ubierna and her team, who thanks to their great work I can now do some exercise and in a few months I will be fit again! The idea is to get these titanium pieces out as soon as possible to not beep at the airports!😂 By the way, tomorrow we'll explain the plans for 2021. Stay tuned!😄

Příspěvek sdílený ANA CARRASCO (@anacarrasco_22),Říj 27, 2020 v 7:19 PDT

Carascová startovala v supersportech čtvrtou sezonou. V roce 2018 šampionát ovládla a stala se první ženou, která kdy vyhrála některé z individuálních mistrovství světa v silničních závodech. Vloni byla třetí a má na kontě celkem šest vítězství.

Před kariérou v supersportech absolvovala tři ročníky a 46 závodů v Moto3. Hned v premiérové sezoně 2013 se v šestnácti letech stala díky 15. místu v Grand Prix Malajsie první ženou, která v šampionátu této třídy bodovala. Na konci roku pak obsadila životní osmé místo ve Velké ceně Valencie, žádné další body ale nezískala. V následujících dvou sezonách proto nebyla klasifikována.

Reklama