Hlavní obsah

Polští policisté přejeli fanouška ploché dráhy. Rozzuření mladíci je napadli

Nepokoje v noci na pondělí vypukly v Zelené Hoře na západě Polska poté, co neoznačený policejní vůz přejel mladého fanouška ploché dráhy. Jeho kolegové poté napadli policisty, jedna strážkyně pořádku utrpěla těžké zranění, rozvášnění fanoušci napáchali také hmotné škody.

Foto: Enrique Marcarian , Reuters

Ilustrační foto

Článek

Fanoušci zelenohorského plochodrážního týmu Falubaz v ulicích Zelené Hory slavili zisk mistrovského titulu. Podle policie se posilovali alkoholem. Třiadvacetiletého muže, který mimo přechod pro chodce přebíhal přes ulici, přejelo policejní auto. Mladík zemřel ještě před příjezdem sanitky. Oslava se pak proměnila v pouliční bitku.

Rozzuření fanoušci po policistech házeli kameny, květináče, lahve, dlažební kostky. "Vypadalo to jako za válečného stavu, rozhodně tam bylo málo policistů," cituje Gazeta.pl jednoho ze svědků.

Proti řádícím fanouškům zasahovalo asi 300 strážců pořádku. Použili slzný plyn a vodní dělo, na místo přijela i protiteroristická jednotka. Chuligáni zničili více než deset policejních aut, rozbili okna na jedné policejní stanici. Několik desítek jich policisté zadrželi.

Jedna policistka skončila v nemocnici s těžkým úrazem hlavy, fanoušci po ní hodili dlažební kostku. Lehce zranění byli i někteří její kolegové.

Reklama