Hlavní obsah

Německý motocyklista Bradl je bez boje mistrem světa Moto2

Německý motocyklový závodník Stefan Bradl může ještě před závěrečnou Grand Prix sezony ve Valencii slavit titul mistra světa v kategorii Moto2. Jeho jediný rival v boji o celkové prvenství Španěl Marc Márquez totiž o víkendu kvůli zranění startovat nebude.

Článek

Jednadvacetiletý Bradl má před finále sezony náskok 23 bodů před Márquezem, jenž ho jako jediný mohl ještě předstihnout. Loňský mistr světa kategorie do 125 ccm však nedostal od lékařů povolení ke startu ve Valencii kvůli zdravotním potížím, které má od pádu v tréninku v Sepangu.

Osmnáctiletý Španěl musel po nárazu do hlavy vynechat Velkou cenu Malajsie a problémy s viděním ho pronásledují i nadále. Německému webu Sport1 oznámila Márquezovu absenci společnost Dorna, majitel práv na mistrovství světa.

Bradl měl i v případě Márquezova startu titul na dosah, stačilo mu ve Valencii dojet na třináctém místě. Syn bývalého vicemistra světa Helmuta Bradla je prvním německým šampionem od Dirka Raudiese, jenž v roce 1993 vyhrál kategorii do 125 ccm.

Právě v nejslabší třídě se bude ještě ve Valencii rozhodovat o letošním mistru světa. Kromě Moto2 zná svého šampiona i královská MotoGP, v níž se vrátil na trůn Australan Casey Stoner.

Reklama

Související témata: