Hlavní obsah

Abraham se v druhém dnu testování zlepšil skoro o sekundu

VALENCIE

Karel Abraham se ve druhém dnu testovacích jízd týmů MotoGP zlepšil oproti úterku téměř o sekundu a v konkurenci 15 soupeřů dnes obsadil sedmé místo. Nejrychlejší byl ve Valencii opět Španěl Dani Pedrosa na hondě, Abraham na ducati za ním zaostal o 1,626 sekundy. Odstup od domácího suveréna snížil oproti předchozímu dnu o více než půlsekundu.

Foto: Igor Zehl, ČTK

Motocyklový závodník Karel Abraham

Článek

"Většinu problémů, které jsme měli včera, se nám podařilo brzo vyřešit. Potom jsme zkoušeli hodně věcí a motorka se chovala dobře. Celkově se mi oproti včerejšku jelo líp," konstatoval jedenadvacetiletý Abraham v tiskové zprávě.

Abraham si na posezonních dvoudenních testech zvykal na nový stroj Ducati Desmosedici GP12 s litrovým motorem. Dnes byl v dopoledních jízdách o 960 sekundy rychlejší než v úterý.

"Jsem celkem spokojený, ale myslím, že jsem mohl být ještě rychlejší. Odpoledne už nám to tolik nešlo. Před obědem jsem odjel skoro padesát kol a byl jsem tak dost unavený," uvedl Abraham, který s celkovou porcí 72 odjetých kol patřil na okruhu Ricarda Torma k nejpilnějším. Pouze Američan Ben Spies (75) a Franco Battaini z Itálie (74) byli na trati déle.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články