Hlavní obsah

Salač vstoupil do tréninků Moto3 v Aragonii druhým místem, odpoledne byl šestý

Alcaňiz/Praha
Aktualizováno

Vydařený tréninkový den před Velkou cenou Aragonie má za sebou český motocyklista Filip Salač. V kategorii Moto3 na okruhu v Alcaňizu obsadil druhé a šesté místo. V kombinaci obou tréninků skončil sedmý.

Foto: GP Prüstel CarXpert / Facebook, ČTK

Český motocyklista Filip Salač.

Článek

"Dnes byl super den," uvedl Salač v tiskové zprávě. Druhou příčku obsadil v dopoledním pomalejším tréninku, kdy s časem 1:59,195 nestačil pouze na Gabriela Rodriga. Za argentinským závodníkem člen stáje CarXpert Prüstel zaostal o 64 tisícin sekundy.

Ve druhé části Salač mírně zrychlil a zaznamenal výkon 1:59,156, který mu vynesl šestou příčku. Zvítězil Deniz Öncü z Turecka, na kterého devatenáctiletý český jezdec ztratil 227 tisícin sekundy.

"Nedělali jsme velké změny na motorce z prvního do druhého tréninku, to je fajn. Ještě je hodně prostoru pro zlepšení, ale jsem rád, že dokážu jet stabilní kola i sám," cenil si. "Hodně mě to baví, dlouho mě to nebavilo jako teď. S motorkou si hraji, je to asi trochu i kvůli tomu, že jsem měl v pondělí test v Brně na Yamaze R1, tedy objemu 1000 ccm. Jsem pozitivně naladěný, tým pracuje skvěle a už se těším na zítra," dodal Salač.

Reklama

Související témata: