Hlavní obsah

Salač odstartuje do motocyklové Velké ceny Aragonie jako jedenáctý

Motocyklista Filip Salač odstartuje do nedělní Velké ceny Aragonie ze čtvrté řady. Devatenáctiletý jezdec po druhém a šestém místě v pátečních trénincích těsně zaostal v kvalifikaci za elitní desítkou a dosáhl jedenáctého času. Pole position v Moto3 si podruhé v sezoně vyjel Jihoafričan Darryn Binder.

Foto: GP Prüstel CarXpert / Facebook, ČTK

Motocyklový závodník Filip Salač (ilustrační foto)

Článek

Salač po úspěšném pátku zajel v dnešním třetím tréninku dvacátý čas a musel už do první kvalifikace. V ní byl druhý a postoupil mezi nejrychlejších osmnáct jezdců. "V druhé kvalifikaci jsem se chtěl chytit, ale před dlouhou rovinkou jsem musel předjet ještě pomalejšího jezdce. Pak jsem neměl slipstream a nakonec on ještě předjel mě. Tam jsem bohužel ztratil třeba tři desítky. I tak jsem spokojený, motocykl funguje dobře, předjíždět mohu také v pohodě, takže už se těším na zítra," uvedl v tiskové zprávě Salač.

Člen stáje CarXpert Prüstel zaostal za Binderem o 751 tisícin sekundy. V Alcaňizu, kde nedělní závod nejslabší kubatury odstartuje v 11:00, může vylepšit dosavadní 17. místo v hodnocení mistrovství světa. Jeho lídr Španěl Pedro Acosta skončil v kvalifikaci devátý a bude na roštu ve třetí řadě.

Kvalifikace na Velkou cenu Aragonie, závod mistrovství světa silničních motocyklů v Alcaňizu:
Moto3:
1. D. Binder (JAR/Honda) 1:57,724
2. Rodrigo (Arg./Honda) -0,181
3. Suzuki (Jap./Honda) -0,252
...11. Salač (ČR/KTM) -0,751.
Moto2:
1. Lowes (Brit./Kalex) 1:51,778
2. Gardner (Austr./Kalex) -0,279
3. R. Fernández (Šp./Kalex) -0,306
MotoGP:
1. Bagnaia (It./Ducati) 1:46,322
2. Miller (Austr./Ducati) -0,366
3. Quartararo (Fr./Yamaha) -0,397

Reklama