Hlavní obsah

Závodník König chce v Barceloně do desítky. Co všechno kvůli tomu změnil?

Praha

Je čas se ukázat, uhnout není kam. Oliver König dobře ví, že se musí předvést. A to nejlépe už o tomto víkendu v Barceloně, kde se pojedou další závody třídy Supersport 300. Po úspěšném víkendu v Mostě přišlo nepovedené vystoupení ve Francii, které přineslo jen trápení. „Jedním pódiem na domácím závodě sezonu nespasíme. Musíme zajet dobrý výsledek nebo se tomu alespoň přiblížit," tvrdí odhodlaně König z týmu Movisio by MIE. V pátek jsou na programu ve Španělsku tréninky, v sobotu pak kvalifikace a první závod.

Foto: Václav Duška Jr

Český motocyklista Oliver König.

Článek

Plány byly velká, realita vypadala jinak. Až za druhou dvacítkou se pohyboval Oliver König v minulých dvou závodech ve Francii. Teď je tu další představení, tentokrát v Barceloně a mladý jezdec dobře ví že podobné výsledky nechce opakovat. Plánuje se držet první skupiny a bojovat o pozice v top 10. Kvůli tomu dokonce upravuje svůj jezdecký styl.

„Zjistili jsme, že zavírám zatáčky zbytečně brzo, pak mě to nepatřičně vynáší ve výjezdu a nejsem kvůli tomu schopný přidat v ten správný moment. S tím jsem se potýkal ve Francii a pracuji na tom, abych tohle trochu upravil," tvrdil König, kterému vyhovují těžší a ostřejší zatáčky.

„Tam se cítím silně. Nebojím se a pošlu to v nich ve správný moment, také rychlejší esíčka mám rád. Ale v pomalejších a táhlejších zatáčkách se ještě trochu hledám. Někdy v nich ztrácím ve výjezdech," přiznal König, který si prý ve Španělsku tyhle pasáže pohlídá a upraví trochu náklon motorky. „To by mělo dopomoci k tomu, abych zbytečně neztrácel desetinky. A to i v kvalifikaci, která je klíčová."

Talentovaný jezdec z Prahy má před sebou ještě tři závodní víkendy v rámci šampionátu Supersportů 300, zatím drží šestnácté místo s 37 body. Jeho ambicí je posun do vyšší třídy supersportů. „Významně by pomohlo, kdybych se opět ukázal a předvedl, že umím jezdit s těmi nejlepšími jezdci," dodal König. Sobotní závod v Barceloně startuje ve 12:45, v neděli pak ve 13:45.

Reklama