Hlavní obsah

Salač byl v trénincích Moto3 v Misanu desátý

Filip Salač patřil v trénincích na Velkou cenu San Marina do elitní desítky jezdců Moto3. Český motocyklista, který po této sezoně přestoupí do vyšší kategorie Moto2, zahájil program 14. závodu mistrovství světa jedenáctým místem, odpoledne byl devátý. V kombinaci obou tréninků uzavíral na okruhu v Misanu top ten.

Foto: GP Prüstel CarXpert / Facebook, ČTK

Filip Salač

Článek

"S dneškem jsem docela spokojený, tempo bylo dobré, od začátku jsem byl silný. Vedl jsem polovinu prvního tréninku, ale když jsme dali nové pneumatiky, opět jsem zajížděl nejrychlejší kolo sám. Dal jsem tři rychlá kola po sobě, to bylo dobré," uvedl devatenáctiletý Salač v tiskové zprávě.

"Ve druhém tréninku jsme spíše zkoušeli věci, ale i tak jsem byl vpředu. Ke konci druhého tréninku začalo pršet, takže jsem úplně nestihl dát rychlé kolo, ale to nevadí. Motorka funguje a teď koukneme na data a musíme se podívat na to, co můžeme zlepšit do sobotní  kvalifikace," dodal člen stáje CarXpert PrüstelGP.

V průběžném pořadí MS je Salač sedmnáctý. Lídr Moto3 Španěl Pedro Acosta skončil v trénincích druhý za domácím Italem Dennisem Foggiou.

Reklama

Související témata: