Hlavní obsah

Po roční pauze se vrací tradiční bitva. Bez favorita, s českými nadějemi i jedničkou

Praha

Prodloužený plochodrážní víkend vrcholí. Pražská Markétě dnes od 18.00 h zažije 52. ročník Tomíčkova memoriálu a nabídne jezdce, kteří startovali na pardubické Zlaté přilbě, ale i ty, kteří včera na východě Čech chyběli. Včetně domácího Václava Milíka, který může naplnit touhu po vítězství v pražském závodě, což mu ještě v kariéře chybí. Nejvýše byl druhý.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Český jezdec Václav Milík (vpředu) a Bartosz Zmarzlik z Polska (vlevo) během Grand Prix. Ilustrační foto.

Článek

Po roční, pandemií způsobené pauze, pražský závod navazuje na dlouholetou tradici. Po červencové GP je to další mezinárodní podnik, a to s vyrovnanou konkurencí, do níž budou chtít promluvit i domácí.

Počasí a covidové rozvolnění nabízí šanci fanouškům ideální možnost vidět plochodrážní bitvy v samém závěru sezony.

Vedle Milíka, který kvůli povinnostem v Polsku nemohl včera jet na Zlaté přilbě v Pardubicích, je na startu i český vítěz Tomíčkova memoriálu z roku 2006 Josef Franc, ale i Jan Kvěch, který přes nedávné zranění obsadil v pátek třetí místo v Pardubicích při posledním závodě MS juniorů. Právě český talent obsadí prestižní číslo jedna. Na startu budou i Dán Matias Nielsen, Polák Jakub Jamrog či německý mistr světa na dlouhé dráze Lukas Fienhage.

„Startovní listina je velmi vyrovnaná. Cílem je, aby diváci viděli zajímavé a dramatické závody," říká ředitel podniku Pavel Ondrašík.

Pražští pořadatelé už také mají jasno o datu Grand Prix v příštím roce. Pojede se 28. května..

Reklama

Související témata: