Hlavní obsah

Mistrem světa na ploché dráze je Brit Woffinden

Britský jezdec Tai Woffinden je novým mistrem světa na ploché dráze. V závěrečném závodu šampionátu v Toruni skončil šestý a bez potíží udržel první místo v celkové klasifikaci. Před dvěma týdny si přitom v předchozí Grand Prix ve Stockholmu zlomil klíční kost a v Polsku dnes závodil s tímto zdravotním handicapem.

Foto: Michal Doležal, ČTK

Ilustrační foto

Článek

V Toruni nečekaně zvítězil domácí držitel divoké karty Adrian Miedziňski před Američanem Gregem Hancockem a dalším polským jezdcem Jaroslawem Hampelem. Český reprezentant Aleš Dryml nezískal ani bod.

Mistrem světa se třiadvacetiletý Woffinden stal jako první Brit od triumfu Marka Lorama v roce 2000. K celkovému prvenství mu stačila jediná dílčí výhra z dvanácti závodů, v květnu triumfoval v Praze. Klíční kost si přitom před Stockholmem zlomil i v červnovém závodu v Cardiffu.

Před Hampelem vedl Woffinden před závěrečným závodem MS o 16 bodů. K jistotě potřeboval získat šest bodů, což se mu podařilo už v kvalifikačních jízdách. V semifinále pak dojel do cíle na třetím místě a do finále nepostoupil.

Reklama

Související témata: