Hlavní obsah

Plošináři Pardubic mají po pěti letech extraligový titul

Praha

Po pěti letech vyhrály extraligu družstev na ploché dráze Pardubice. Jezdci Zlaté přilby v dnešní finálové odvetě na pražské Markétě remizovali s domácím Olympem 45:45 a titul vybojovali díky jasnému domácímu vítězství 54:38 v úvodním středečním závodu.

Článek

Pardubice uspěly poprvé v současném formátu soutěže. Ve finále jely potřetí za sebou, loni však podlehly Olympu a předloni Mšenu.

V dnešní odvetě se opíraly především o úspěšného juniora Václava Milíka, jenž získal 16 bodů, a Slovince Mateje Žagara, který jich přidal jedenáct. Kapitán britské reprezentace Chris Harris, jenž nahradil v sestavě zraněného Poláka Patryka Dudka, přispěl šesti body.

Východočeši měli jistý titul už tři jízdy před koncem. V týmu Olympu byl nejúspěšnější Dán Peter Kildemand, jenž nasbíral 12 bodů.

Pardubičtí zvládli závod bez bodového příspěvku obou bratrů Drymlových. Lukáš opět chyběl kvůli zranění, Aleš v první jízdě nebodoval a ve druhé upadl z prvního místa. Na dráhu sice podle serveru speedwaylive.eu vyjela sanitka, ale kapitán pardubického družstva odešel po svých.

Finále extraligy družstev na ploché dráze - odveta:
Olymp Praha - ZP Pardubice 45:45, první závod 38:54, titul získaly Pardubice.

Reklama

Související témata: