Hlavní obsah

Už nemám v sobě správnou jiskru, říká loučící se plochodrážník Dryml

Praha
Aktualizováno

Den před svými 33. narozeninami přišel český plochodrážník Lukáš Dryml se šokujícím oznámením, že končí závodní kariéru. Během ní stál čtyřikrát na stupních elitního seriálu Grand Prix a v roce 2002 byl i mistrem světa věkové kategorie do 21 let. „Je to pro mě silně emotivní okamžik. Už v sobě ale nemám tu správnou jiskru a nechci se jen tak vozit,“ prohlásil.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Lukáš Dryml při loňském MS týmů v Praze.

Článek
Fotogalerie

„Plochou dráhu mám od narození v krvi a i díky tomu, že jsem zdědil závodnické geny, získal jsem na ní asi vše, co šlo a víc už prostě nejsem schopen," říkal Dryml a netajil, že má za sebou hodně složité rozhodování.

„Vše se ve mně pomalu hromadilo, člověk o tom přemýšlí delší dobu, u mě to trvalo zhruba od ledna. Nikdo mi do toho nemluvil, vyhodnotil jsem si ale pozitivní věci i negativa a nakonec sám dospěl k tomu, že přichází nejvhodnější čas rozloučit se," prohlásil pardubický rodák, jenž společně se starším bratrem Alešem v letech 2004 a 2007 získal i zlato na ME dvojic.

„Třeba bych dál vyhrával tady v českém prostředí, ale měl jsem to v sobě vždy nastavené tak, abych se poměřoval se světovou špičkou. A už tam není ta správná jiskra, ta ochota dávat tomu plných sto procent. V takovém případě považuju za lepší to nechat být," vysvětlil Dryml, jenž se chce nyní naplno věnovat rodinné firmě a své rodině.

„Měl bych převzít polovinu tátovy firmy na prodej aut, už jsem si to začal osahávat a baví mě práce se zákazníky. Navíc doma mám devítiměsíční Terezku, rodina je pro mě prioritou," řekl.

Reklama