Hlavní obsah

Rozhodnuto! Abraham odchází z MotoGP do šampionátu superbiků

Už je to potvrzené! Karel Abraham končí v seriálu mistrovství světa silničních motocyklů a v příštím roce bude startovat ve světovém šampionátu superbiků. Jméno týmu, za který bude jezdit, by měl oficiálně oznámit tento týden. Posledních pět let startoval pětadvacetiletý závodník v královské kategorii MotoGP.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Motocyklový jezdec Karel Abraham bude v příštím roce startovat ve světovém šampionátu superbiků.

Článek

O tom, že Abraham MS silničních motocyklů opustí, se spekulovalo již několik týdnů. Sám jezdec minulý týden ČTK potvrdil, že tato varianta je reálná. "Dá se říct, že na stole jsou dvě varianty a bude záležet na podmínkách. Zajímavé jsou obě, superbiky ale pravděpodobnější," uvedl Abraham.

K odchodu z MotoGP se rozhodl i proto, že v posledním roce neměl k dispozici konkurenceschopný motocykl, s kterým by mohl bojovat o bodovaná umístění. I kvůli tomu letos podruhé od roku 2005, kdy do MS vstoupil, nezískal ani bod. Poprvé se mu to stalo hned v premiérové sezóně. Jeho nejlepším výsledkem je vítězství ve Velké ceně Valencie ve třídě Moto2 před pěti lety.

Jasno, že v elitním šampionátu končí, je i díky tomu, že promotér seriálu o víkendu zveřejnil předběžnou startovní listinu na rok 2016, ve které jméno Abrahama i týmu AB Cardion Motoracing chybí. "Bližší informace o dalším angažmá Karla vydáme tento týden," řekl ČTK tiskový mluvčí týmu Jiří Smetana.

Německý web speedweek.com v polovině října uvedl, že český jezdec bude v šampionátu superbiků hájit barvy týmu Milwaukee Yamaha. To však údajně není přesná informace.

Reklama