Hlavní obsah

Motokrosař Podmol postoupil na Nitro World Games do finále

Praha

Nejlepší český freestylový motokrosař současnosti Libor Podmol si vybojoval v Salt Lake City účast ve finále premiérového ročníku Nitro World Games. Do bojů o titul proklouzl na posledním postupovém osmém místě z šestnácti startujících.

Foto: Sport.cz

Libor Podmol při triku volt.

Článek

"Považuji to za super úspěch, i když to bylo opravdu o chlup. Na druhou stranu na čtvrté místo jsem ztrácel něco přes 1,5 bodu," uvedl v tiskové zprávě Podmol, kterého do soutěže pozval organizátor Travis Pastrana, jenž chce z Nitro World Games vybudovat konkurenci letních X-Games, olympiády extrémních sportů.

Podmola v pátečním semifinále disciplíny freestyle trápil hlavně výkon motocyklu, skáče se totiž ve sportovní hale ve výšce 1300 metrů nad mořem. "Nemohl jsem kvůli menšímu výkonu předvádět dobrá salta, musel jsem více škubat řídítky ve vzduchu, abych se přetočil," popsal Podmol. "Ostatní takové problémy neměli, zjistili jsme, že jsme tu s Francouzem Davidem Rinaldem jediní se sériovými motory," dodal.

Na finále Podmol plánuje jízdu pozměnit. "Pojede se až večer, tím pádem bude menší vedro a motorce by se měl zvednout výkon. Snad to klapne na lepší než osmé místo," věřil Podmol, který na letošních X-Games vybojoval zlatou medaili ve skoku do výšky.

Reklama

Související témata: