Hlavní obsah

Chce vyhrát mistrovství světa. Na Dakaru přitom spal ve stanu, do kterého pršelo

To chce odvahu. A pořádnou. Freestyle motokrosař Libor Podmol měl léčit komplikovanou zlomeninu klíční kosti. Místo toho si v rámci přípravy na novu sezónu odskočil na Rallye Dakar. Spal ve stanu, do kterého pršelo. Dobrodružství, ale i zkušenost. „Místo abych se víc věnoval tělu, tak jsem do něj spíš dostával," směje se závodník. Mistrovství světa startuje už v sobotu ve švýcarské Basileji.

Foto: Sport.cz

Libor Podmol pro objektiv...

Článek

I přes zdravotní peripetie se světové konkurence nebojí. Boj o stupně vítězů bere jako povinnost. „Mým plánem je posbírat hodně pódiových umístění. Samozřejmě chci vyhrát také celkově, ale forma zatím není na sto procent," prohlásil Podmol, který v loňském roce dokázal vyhrát závod v Kolíně nad Rýnem.

Poslední dva týdny se chystal ve Španělsku, stejně ale cítí, že forma není stoprocentní. Tříměsíční pauza od závodění je zkrátka znát. „Budu muset jet hodně fikaně," vyhlíží ostrý start sezóny.

Rameno pořád bolí, fyzička se ale zlepšuje

Zraněné rameno jej pořád limituje. „Je stále ještě slabší, pomalejší a bolavější, než bych si přál. Ale fyzická kondice se už blíží mojí představě, zůstávám pozitivní," vykládá.

Teď se už každopádně těší do Basileje. Tamní aréna patří k nejmenším v Evropě. „Bude záležet na tom, aby člověk neudělal chybu při jednodušších tricích," myslí si Podmol.

Ten bude i nadále sázet na osvědčený trik Surfer Flip. Ze sestavy nevyřadil ani bodyvarialový trik Volt, při kterém spadl. Žádnou novinku fanouškům ukázat nehodlá. „Myslím, že Mistrovství světa není o nových tricích. Je třeba rozlišit, jestli se jedná o nový kousek pro jezdce, nebo pro náš sport," dodává loňský vítěz X-Games.

Reklama

Související témata: