Hlavní obsah

To se moc nepovedlo. Kornfeil byl v kvalifikaci devatenáctý, Abraham dvacátý

Aktualizováno

Jakub Kornfeil obsadil v kvalifikaci na Velkou cenu Německa 19. místo a do nedělního závodu Moto3 odstartuje z šesté řady. Pole position si na Sachsenringu vyjel Španěl Aron Canet, který o 245 tisícin sekundy porazil krajana Joana Mira, lídra průběžného pořadí šampionátu. Karel Abraham v MotoGP nepostoupil do druhé části kvalifikace a na startovním roštu se postaví do sedmé řady jako dvacátý.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Márquez vyhrál kvalifikaci MotoGP na Velkou cenu NěmeckaVideo: sntv

 
Článek

Kornfeil se po pomalém vstupu dlouho držel na 14. místě, jen těsně za nejlepším kvalifikačním výsledkem sezony z předchozí GP v Assenu, po krátkém přerušení kvůli dešti se ale před něj v posledních minutách na mokré trati dostala ještě pětice soupeřů. Kornfeil už se zlepšit nedokázal, od vítěze ho na 19. příčce dělila necelá vteřina. Na startovním roštu ho posléze do šesté řady posunula penalizace Brita Dannyho Kenta za pomalou jízdu v posledním tréninku.

"Progres v kvalifikaci byl, myslím, luxusní, jen ta pozice je nic moc," zhodnotil na facebooku zlepšení v nastavení stroje a umístění Kornfeil. "Chyba se ale stala v koncovce kvalifikace. Na vylepšení času jsem měl jen asi dvě rychlá kola poté, co jsem projel boxem, abych se udržel Caneta. Dlouho jsem za ním ale nejel," dodal.

Z první příčky MotoGP odstartuje na Sachsenringu v osmé sezóně za sebou úřadující šampión královské třídy Marc Márquez ze Španělska. Karel Abraham nepostoupil do druhé části kvalifikace a obsadil dvacátou příčku.

Kvalifikace na Velkou cenu Německa, závod MS silničních motocyklů na Sachsenringu
Moto3:
1. Canet 1:26,688
2. Mir (oba Šp./Honda) -0,245
3. Bulega (It./KTM) -0,293
...19. Kornfeil (ČR/Peugeot) -0,992
MotoGP:
1. M. Márquez (Šp./Honda) 1:27,302,
2. Petrucci (It./Ducati) -0,160,
3. Pedrosa (Šp./Honda) -0,647,
...20. Abraham (ČR/Ducati) nepostoupil do 2. části kvalifikace.
Moto2:
1. Morbidelli (It./Kalex) 1:32,159,
2. A. Márquez (Šp./Kalex) -0,253,
3. Cortese (Něm./Suter) -0,377.

Reklama

Související témata: