Hlavní obsah

Nový vůz, staré výsledky. Vršecký v Číně rázně vykročil za zlatým hattrickem

Praha

Říše středu se pomalu stává druhým domovem českého pilota. Na okruhu Goldenport poblíž Pekingu byl zahájen další, v pořadí již čtvrtý ročník China Truck Racing Championship. Dvojnásobný mistr Číny David Vršecký ovládl jak kvalifikaci, tak oba závody a získal první důležité body v cestě za již třetím titulem v řadě. Jeho týmový kolega Gong Bin vybojoval dvě druhá místa.

Foto: Buggyra media

David Vršecký na okruhu Goldenport poblíž Pekingu.

Článek
Fotogalerie

Loni posbíral hned tři mistrovské tituly. V Indii a Číně individuální, Buggyře pak David Vršecký pomohl k triumfu v Poháru konstruktérů v kontinentálním šampionátu tahačů.

Nyní má jeho závodní speciál Buggyra Zero za sebou premiérové kilometry v novém šampionátu Číny. „Musím říct, že před startem panovala lehká nervozita, jak bude truck vůbec fungovat. Opadla však hned v úvodních trénincích, kdy jsem viděl, že auto je připravené skvěle. Osvědčily se i úpravy, které jsme provedli na motoru Weichai," pochvaluje si Vršecký, který se s novým strojem blýskl nejrychlejším časem kvalifikace.

Obhájce dvou čínských titulů dokázal přetavit vítězství v kvalifikaci v první triumf sezóny. „Startoval jsem z pole-position a celý závod před sebe nikoho nepustil, auto fungovalo skvěle. Navíc týmový parťák Gong Bin dojel hned za mnou, takže spokojenost," řekl David po vítězné jízdě.

Druhý závod pak startoval po vzoru evropského šampionátu v prohozeném pořadí prvních osmi jezdců. „Museli jsme se s Gong Binem prokousávat dopředu, což se nám podařilo. V půlce závodu se ovšem stala nehoda a čtyři kola jsem musel kroužit za safety carem. Po obnovení už jsem neměl téměř žádný problém dojet si pro vítězný double," hodnotí spokojený Vršecký podařený úvodní podnik China Truck Racing Championship 2018. Dostal se po něm do průběžného vedení, ze kterého ho již celých 26 měsíců nikdo nesesadil.

Reklama

Související témata: