Hlavní obsah

Kdo nám to tu poskakuje? Podívejte se, jak byl narušen trénink na slavný vytrvalostní závod

Bacha, klokan! Traťoví komisaři mávají červenými a žlutými vlajkami, jezdci blikají světly. Avšak klokani poskakují po trati dál. Trénink na jeden z nejslavnějších automobilových závodů v Austrálii, dvanáctihodinovku Bathurst, narušilo hned několik vačnatců.

Foto: Sport.cz

Klokani kličkovali mezi závodními auty.

Článek

I když se klokani už občas na okruhu Mount Panorama během vytrvalostních závodů objevili, jejich přítomnost stejně pokaždé všechny zaskočí. Teď jich hned několik narušilo trénink na jeden z nejslavnějších závodů v Austrálii, dvanáctihodinovku Bathurst. Vačnatci zmateně poskakovali podél trati a někteří se dokonce vydali i přímo na ni.

Traťoví komisaři začali okamžitě mávat červenými a žlutými vlajkami, aby jezdce upozornili na nebezpečí a zpomalili. Ti pak blikali světly, aby klokany zahnali z okruhu, avšak marně. Někteří v poskakování po trati pokračovali dál, a tak byl trénink přerušen na téměř dvacet minut. Klokani sice několikrát upadli, ale naštěstí se s nikým nesrazili a vše dopadlo dobře.

Zvířata jsou častými narušiteli nejrůznějších závodů a zápasů. Třeba tenisté by mohli vyprávět. Před třemi lety se na turnaji v Miami se na utkání mezi Jiřím Veselým a Tommym Haasem dostal leguán. Zatímco český tenista z něj příliš nadšený nebyl, německý hráč si s ním udělal selfie.

Golfisté si pak často pořizují fotografie aligátorů, kteří během turnajů ve Spojených státech amerických pobývají v resortech, kde se hraje. Někteří se po něm jen projdou a zase zalezou, avšak našli se i tací, kteří se uvelebili u jamky a vůbec se jim nechtělo odejít, až museli být zahnáni holemi.

Reklama