Hlavní obsah

Seriál ME tahačů nebude kompletní, na Nürburgringu se nepojede

Nürburgring

Nekonečný příběh překládání a rušení akcí postihl také mistrovství Evropy tahačů. Závod na Nürburgringu se v červenci neuskuteční. Pořadatelé museli kvůli pandemii koronaviru a opatřením v Německu původně plánovaný třetí díl seriálu zrušit. Šampionát, jehož součástí tak bude jen sedm závodů, by měl na konci srpna zavítat i do Mostu.

Adam Lacko se s Buggyrou dočkal na Nürburgringu prvního vítězství v roce 2019.Video: Buggyra media

 
Článek

Situace se postupně vyvíjí a nikdo neví, jaká podoba seriálu bude definitivní. Mistrovství Evropy tahačů mělo začít v Maďarsku, úvodní podnik však byl před měsícem z dubna přeložen na červen.

Na začátku dubna došlo na další podstatné změny v kalendáři, nové termíny mají podniky v Misanu, Le Mans a Jaramě. Promotéři však ještě stále počítal s kompletním programem osmi závodů.

„Naším cílem je stále ještě pořádat všech osm naplánovaných závodů. Na rozdíl od jiných sportovních sérií a šampionátů s více závody, globálním kalendářem nebo složitějšími strukturami, máme stále manévrovací prostor. V termínové listině máme od začátku léta do podzimu určité mezery, které nám umožňují dobrou flexibilitu a v případě potřeby přeložit více závodů," utěšoval se Rolf Werner, generální ředitel promotérské organizace ETRA.

Realita je ovšem jiná. Závod na slavném německém okruhu je první, který musel promotér ME tahačů zrušit bez náhrady.

"Během pandemie se doprava stala klíčovým odvětvím, které zajišťuje zásoby potravin a zdravotnických potřeb. Mnoho našich závodníků a fanoušků jsou řidiči kamionů ve své každodenní práci. Jakmile bude krize překonána, chceme mít možnost nabídnout jim skvělou sezonu, abychom mohli oslavit všechny hrdiny silnice a ocenit tvrdou práci, kterou odvedli," poukazuje Werner.

Závodu v Mostě nadále zůstává termín 29.-30. srpna.

Upravený kalendář sezony tahačů
6.-7. červnaSlovakiaring (Slovensko)
13.-14. červnaHungaroring (Maďarsko)
29.-30. srpnaMost (ČR)
12.-13. záříZolder (Belgie)
26.-27. záříJarama (Španělsko)
3.-4. říjnaLe Mans (Francie)
14.-15. listopaduMisano (Itálie)
ZrušenoNürburgring (Německo)

Reklama

Související témata: