Hlavní obsah

Posádka mercedesu s Tomášem Engem vyhrála kvalifikaci Epilogu

BRNO

Posádka Mercedesu Benz DTM ve složení Antonín Charouz, Tomáš Enge, Stefan Mücke a Adam Lacko vyhrála kvalifikaci před šestihodinovým závodem Epilog na Masarykově okruhu v Brně. Ten v sobotu bude posledním dílem mezinárodního mistrovství České republiky v závodech automobilů na okruzích.

Článek

Na druhém místě se ztrátou 1,041 sekundy skončil vůz Audi A4 DTM, který bude pilotovat Milan Maděryč společně se Švédem Thedem Björkem, Tomášem Kostkou a Jiřím Janákem. Mezi těmito dvěma vozy se rozhodne o titulu letošního mistra republiky, když výsledky určí mezičas po třech hodinách závodu.

Třídu nad 3500 ccm zatím vedou se shodným počtem 38 bodů Charouz, Enge a Mücke. Jejich největší soupeři Maděryč a Kostka za nimi ale zaostávají o pouhé čtyři body.

Smůlu měl hned v první kvalifikační jízdě Maděryč, který vyletěl v zatáčce z trati a vůz Audi A4 po několika saltech zcela zničil. Než jej záchranáři z převráceného auta vytáhli, visel několik minut zakleslý v bezpečnostních pásech hlavou dolů. Z havárie nicméně Maděryč vyvázl bez zranění.

Do kvalifikace v pátek zasáhlo 64 vozů. Sobotní závod odstartuje ve 14:00.

Závod Epilog - kvalifikace:
1. Charouz, Enge, Mücke, Lacko (Mercedes Benz DTM) 1:49,788, 2. Maděryč, Kostka, Björk, Janák (Audi A4 DTM) -1,041, 3. Enge, Charouz, Janiš, Mücke (Mercedes Benz DTM) -1,094, 4. Herbeck, Vorba, Cunningham (Pagani Zonda) -4,001, 5. Talkanitsa, Talkanitsa jun., Kaufman (Corvette) -7,270, 6. Machánek, Rosina, Rosina, Rácz (Porsche 911 GT3) -9,338.

Reklama

Související témata: