Hlavní obsah

Automobilový Epilog v Brně vyhrál Mercedes DTM z Charouzova týmu

BRNO

Posádka Antonín Charouz, Tomáš Enge, Adam Lacko a Němec Stefan Mücke na voze Mercedes Benz DTM vyhrála šestihodinový vytrvalostní závod Epilog, kterým v sobotu skončila letošní sezóna na Masarykově okruhu v Brně. Na druhém místě skončili obhájci loňského prvenství z Bohemia týmu Milan Maděryč, Tomáš Kostka, Jiří Janák a Švéd Thed Björk na voze Audi A4 DTM.

Článek

Druhý mercedes Charouzova týmu, který v závěru závodu pilotoval Mücke, měl osm minut před koncem technickou závadu na levém kole. Musel sice zastavit v boxech, předcházející náskok mu ale stačil na třetí místo.

Ve třídě do 3500 ccm zvítězila posádka Petr Kačírek, Dan Suchý, Lumír Firla a Dan Skalický na voze BMW M3 GTR. Ve třídě do 2000 ccm potvrdili vítězstvím svůj letošní titul mistrů České republiky Vladimír Hladík a Zdeněk Duda s vozem Renault Clio.

První tři hodiny Epilogu se na základě průběžných výsledků započítávaly do mistrovství republiky. V tu chvíli byl v čele absolutní klasifikace Tomáš Enge, který tak získal svůj první titul domácího mistra na okruzích.

Epilog nabídl hned od začátku dramatické souboje. Na mokré trati byla obtížná volba pneumatik; mokré obutí zvolilo audi z Bohemia týmu, které dlouho udávalo tempo. Po oschnutí trati ale převzaly taktovku nad závodem mercedesy, které vyjely na suchých pneumatikách.

Výsledky:
Absolutní pořadí: 1. Charouz, Enge, Mücke, Lacko (Mercedes Benz DTM) 170 okruhů, 6:00:57,903 (prům. rychlost 152,676 km/h), 2. Maděryč, Kostka, Björk, Janák (Audi A4 DTM) -1:45,571, 3. Enge, Charouz, Janiš, Mücke (Mercedes Benz DTM) -6 kol, 4. Talkanitsa, Talkanitsa jun. (Rak./Corvette) -7 kol, 5. Machánek, Rosina, Rácz (SR/Porsche 911 GTR) -9 kol, 6. Bezák, Studenič (Švýc./Porsche 997 GT3) -12 kol.
Do 3500 ccm: 1. Kačírek, Suchý, Firla, Skalický 153 okruhů, 2. Kusín, Kotrba -1 kolo, 3. Kusín, Kotrba, Válek, Forman (všichni BMW M3) -6 kol.
Do 2000 ccm: 1. Hladík, Duda 143 kol, 2. Matěj, Pešková (všichni Renault Clio) -7 kol, 3. Foukal, Michal (Honda S 2000) -8 kol.

Reklama

Související témata: