Hlavní obsah

Charouz v Mostě vařit nemusí, k ochutnání bude hosteska

Druhým závodem pokračuje o víkendu na okruhu v Mostě mezinárodní mistrovství České republiky divize 4, v němž budou pozici zatím neporaženého suveréna hájit piloti Sauto.cz Racing Teamu. Týden po povedeném vystoupení v závodu 1000 kilometrů Spa se českým fanouškům představí také Tomáš Enge a Stefan Mücke, chybět nebude ani třetí do party Jan Charouz, jehož čeká na severu Čech výplata prohrané sázky...

Foto: BPA

Medový Aston Martin LMP1 s piloty i hosteskou.

Článek

Charouz pomohl minulý týden v Belgii vytáhnout prototyp Aston Martin z posledního místa na startu ve třídě LMP1 až na třetí místo v absolutním pořadí, po technických problémech v kvalifikaci ale sám ve stupně vítězů nevěřil. A tak se zrodila sázka... „Honza byl naštvaný a nevěřil, že by se s Tomášem a Stefanem mohli v neděli probít až na pódium. Já jsem mu ale říkal, je nesmysl vzdávat se předem a že je potřeba věřit a bojovat. Proto jsem ho  vyprovokoval k sázce,“ vyprávěl Janův otec Antonín Charouz.

A tak jednadvacetiletý závodník přistoupil na to, že se v případě umístění na pódiu bude při závodech v Mostě starat o catering. Za první místo by musel celý víkend vařit pro celý Sauto.cz racing Team, za druhé místo by zařídil stravování v neděli, za bronzovou příčku musel  pro celou stáj sehnat dorty.

„Jsem moc rád, že kluci v Belgii opět předvedli skvělý výkon a podruhé ze dvou závodů se umístili na stupních vítězů. Z toho mám určitě větší radost než z vyhraných dortů, ovšem ani ty jsem samozřejmě Honzovi neodpustil. Moc rád se o ně ale podělíme s našimi fanoušky. Proto každý, kdo včas dorazí na sobotní autogramiádu, bude moci ochutnat kousek medového Astonu. A ti nejrychlejší pak budou moci okusit i naši hostesku, byť jen tu marcipánovou,“ dodal s úsměvem Antonín Charouz.

Autogramiáda se uskuteční v sobotu 16. května od 11 hodin v paddocku Autodromu Most mezi boxy a stanem Sauto.cz Racing Teamu.

Program MMČR divize 4 - Most
Sobota 16. května
10:10-10:20D4 vytrvalostní - warm-up
13:55-17:10D4 vytrvalostní - závod
Neděle 17. května
9:20-9:30D4 sprint do 2000 ccm - warm-up
9:40-9:50D4 sprint nad 2000 ccm - warm-up
12:10-12:50D4 sprint do 2000 ccm - závod
13:50-14:30D4 sprint nad 2000 ccm - závod

Reklama

Související témata: