Hlavní obsah

Vršecký byl nejúspěšnějším jezdcem ME tahačů na Nürburgringu

NÜRBURGRING

David Vršecký v neděli vybojoval v mistrovství Evropy tahačů na Nürburgringu stejně jako v sobotu první a třetí místo, jen tentokrát v opačném pořadí. Obhájce celkového prvenství získal v Německu 50 bodů a potřetí za sebou byl nejúspěšnějším pilotem víkendu.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

David Vršecký

Článek

Za vedoucím Antoniem Albacetem ze Španělska už jezdec stáje Buggyra zaostává jen o 14 bodů. František Vojtíšek s renaultem je celkově devátý, v neděli získal jen bod.

Vršecký nejprve vybojoval třetí pole position v sezóně a výhodnou pozici na startu proměnil ve vítězství před stájovým kolegou Markusem Bösigerem. "Prakticky od první zatáčky jsem věděl, že vyhraju. Měl jsem skvěle připravené auto. Jel jsem udržovací jízdu a nechal se informovat o tom, jak probíhají boje o další místa," řekl Vršecký spolupracovníkovi ČTK. Bösiger mu navíc úspěšně kryl záda před Albacetem, který pak ještě prohrál s Jochenem Hahnem souboj o třetí místo a ztratil na Vršeckého deset bodů.

Do závodu s hendikepem, před jehož začátkem si jezdci na prvních osmi místech prohazují pořadí, nastoupil Vršecký s cílem nenechat si ujet Albaceteho. Start se opakoval kvůli havárii jednoho ze slabších soupeřů, který položil svůj truck na bok. Vršecký se pak z osmého místa prodral brzy na třetí za Albaceteho, ale už na něj nezaútočil. "Motor začal vynechávat, celou dobu jsem měl oči přibité k otáčkoměru. Projel jsem cílem, po pěti metrech motor definitivně skončil," popsal Vršecký hektické okamžiky.

Příští závod se pojede 29. a 30. srpna v Mostě.

Šestý díl ME tahačů na Nürburgringu:
Třetí závod: 1. Vršecký (ČR/Buggyra) 25:21,276, 2. Bösiger (Švýc./Buggyra) -1,24, 3. Hahn (Něm./MAN) -1,53, ...Vojtíšek (ČR/Renault) nedokončil.
Čtvrtý závod: 1. Hahn 25:18,541, 2. Albacete (Šp./MAN) -3,94, 3. Vršecký -13,24, ...10. Vojtíšek -39,24
Pořadí ME: 1. Albacete 291, 2. Vršecký 277, 3. Bösiger 229, ...9. Vojtíšek 69.
Pohár konstruktérů: 1. Buggyra (Bösiger, Vršecký) 568, 2. MAN-Hahn (Hahn, Szobi) 356, 3. Renault (Altenstrasser, Vojtíšek) 327.

Reklama