Hlavní obsah

Enge a spol. vyrážejí na slovenskou misi

Praha

Konečně mohou zase jezdit. O víkendu se část týmu Buggyra Zero Mileage Racing představí na okruhu Slovakia Ring. Zatímco dvojice Enge – Vršecký pojede závody kategorie GT3, Yasmeen Kolocová se představí za volantem Renaultu Clio.

Foto: Buggyra media

Testování v Mostě.

Článek

Podle Davida Vršeckého je stěžejním cílem slovenské mise ostrý trénink, pohárům by se ovšem spolu s Tomášem Engem vůbec nebránili. „Na Slovakia Ringu se sejde docela slušná konkurence, pojedu sprinty, s Tomášem si pak dáme hodinový závod. Jedeme na Slovensko s tím, že vyzkoušíme Mercedes AMG GT3 v ostrém provozu a budeme nadále pilotovat nastavení týmu, se kterým doufejme pojedeme příští rok čínský šampionát."

Tomáš Enge se bude kromě toho věnovat Yasmeen Kolocové, která vymění monopost Formule 4 za Renault Clio. „Strategie je o dokončení všech závodů, najetí co největšího počtu kilometrů a zisku zkušeností, výsledky nebudou až tak moc důležité," avizuje Enge. Yasmeen pak nemá se změnou závodního stroje problém. „Auto krásně jede, bude to asi o jiném způsobu závodění, což mi ale nevadí. Navíc mi kromě Martina poradí i Aliyyah, která má s cliem jen pozitivní zkušenosti," potvrzuje šestnáctiletá dívka.

Tomáš Enge plánuje Dakar. Do buginy se zamiloval, teď už jen sehnat spolujezdce

<a href="http://www.sport.cz/">Sport.cz</a>

Na Slovensku tak nebude chybět ani Aliyyah Kolocová, která před několika týdny „vyrabovala" chorvatský Grobnik. Tentokrát se ovšem bude místo závodění věnovat morální podpoře své sestry. „Vůbec by mi nevadilo závodit, David ale rozhodl, že týden před premiérou na ME tahačů v Mostě nebudu měnit auto. Pochopitelně nemám sebemenší důvod jeho názor nerespektovat," říká držitelka dvou světových rychlostních maxim v jízdě závodním tahačem.

Reklama