Hlavní obsah

Mazák v roli začátečníka hned při premiéře zazářil

Úspěšný víkend. Tým Buggyra Zero Mileage Racing o víkendu kraloval v ESET V4 Cupu na Slovakia Ringu. David Vršecký získal první dvě individuální vítězství v kategorii GT3 a jedno společné s Tomášem Engem. Zářili i mladí z akademie. Yasmeen Kolocová sbírala pódiová umístění s Renault Clio RS a v endurance závodě společně s Téo Calvetem urvali premiérové vítězství.

Buggyra na SlovakiaringuVideo: Buggyra

 
Článek

Nelehký úkol pro Davida Vršeckého. Na jaře přesedlal z trucků do kategorie GT3 a teď stál na startu svého prvního mezinárodního závodu.

„S truckem jsem Slovakia Ring moc rád neměl, ale s GTčkem je to přesně naopak. Jsem nadšenej, jak auto funguje! Díky nastavení od Jarka Janiše a radám od Tomáše jsem z auta mohl vytáhnout maximum a moc se mi to hodilo. Při vytrvalostním závodě jsem jel neustále na zrcátkách a bojoval o každý centimetr trati," neskrývá nadšení dvojnásobný evropský šampion v trucích.

Foto: Buggyra media

David Vršecký v akci na simulátoru.

Celkem pět závodů absolvovala Yasmeen Kolocová. „Tolik závodů za dva dny jsem ještě nikdy nejela. Bylo to hodně náročné, ale měla jsem skvělou podporu od týmu, navíc mě hnala dopředu předchozí pódiová umístění," líčí Yasmeen.

Vyhráli vytrvalostní závod

S Téo Calvetem vyhráli vytrvalostní závod ve své kategorii. „Byla to pro mě první zkušenost s Renaultem Clio. Navíc jsem měl obavy ze střídání v polovině závodu, aby se něco nepokazilo. Naštěstí mi Yasmeen přivezla auto na výborné pozici, takže jsem si jen držel své tempo a stačilo to na vítězství," hodnotí francouzský mladík.

Nad míru je spokojený i majitel týmu Martin Koloc. „Potvrzuje se, že jdeme správným směrem. Buggyra Academy sklízí své první ovoce. Tým šlape jako hodinky, proto nijak nepolevujeme a stále pracujeme."

Nabitý program Buggyry pokračuje již tento víkend premiérou Aliyyah Kolocové v závodech trucků, kdy na Autodromu v Mostě společně s Adamem Lackem a Téo Calvetem zahájí letošní sezonu evropského truckového šampionátu.

Reklama