Hlavní obsah

První závody MČR v motoskijöringu pořadatelé odvolali

TÁBOR

Očekávaná silná obleva s avízovaným deštěm přinutila pořadatele mistrovství republiky v motoskijöringu odvolat první dva víkendové závody. V sobotu měl seriál odstartovat v Rodné u Mladé Vožice, v neděli byl na programu druhý díl v Želčí u Tábora. Také organizátoři dalších dvou závodů 15. ledna v Horním Městě a o den později v Rýmařově už soutěže kvůli nedostatku sněhu odvolali.

Článek

"Obě tratě v Rodné i Želči byly sice připraveny, veškeré předpovědi počasí však neoblomně hlásí, že o nadcházejícím víkendu bude panovat na celém území České republiky silná obleva," zdůvodnil rozhodnutí ředitel závodů Evžen Zadražil.

Ten neskrýval obavy hlavně z očekávaného deště. "Z utaženého podkladu a nahrnutých sněhových mantinelů udělá vodovou kaši, ve které se dá stěží jezdit na motorce, natož na lyžích," dodal Zadražil, který si posteskl, že v obou lokalitách byla více než měsíc optimální sněhová pokrývka a mráz.

Pokud by se podmínky na jihu Čech zlepšily, jsou pořadatelé připraveni uspořádat závody v Rodné a v Želči v náhradním termínu.

Reklama