Hlavní obsah

Do Česka míří světová elita! Divokou mašinu osedlal i Vémola

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Slaný

Za vítězství nad Ďatelinkou se Terminátor odměnil speciálním chopperem, teď osedlal stroj úplně jiný. Karlos Vémola se totiž stal tváří závodů MS v sajdkárkrosu, které o tomto víkendu hostí Kramolín u Nepomuku. A závodní speciál si s chutí osobně vyzkoušel. Jak mu to šlo? Podívejte se na video.

Terminátor osedlal divokou mašinu a musel se trošku krotit. Příště už bez omezení, slíbilVideo: Sport.cz

 
Článek

Původně se měl svézt jako spolujezdec. To ale odmítl a sedl za řídítka. „Rád věci řídím a ovládám, jsem vyloženě pilot," zdůvodnil šestatřicetiletý zápasník MMA své rozhodnutí.

A musel se nezvykle krotit, takhle Terminátora neznáme. Kvůli zraněné ruce.

Foto: Martin Husár

Zápasník MMA Karlos Vémola zkouší jízdu na sajdkáře

„Snažil jsem se moc neblbnout. Ta ruka mě ještě bolí a jsem, doufám, před zápasem. Asi to poslední, co bych chtěl fanouškům a Oktagonu vysvětlovat, že jsem se zranil někde blbnutím na dráze," dodal. Sajdkáry ho ale chytly. Až bude mít po zápase, chce si jízdy vyzkoušet naostro.

Závody MS v sajdkárkrosu se jedou tuto sobotu a neděli a zúčastní se jich přes 30 posádek. „Trať v Kramolíně je legendární. Díky vylepšování celého areálu budeme mít podmínky světového formátu, pro jezdce i diváky. Program bude nabitý," slibuje promotér Martin Beňa.

Navíc má český reprezentant blízko k titulu světového šampiona. Ondřej Čermák spolu s nizozemským jezdcem Julianem Veldmanem ztrácejí na druhé příčce pouhé čtyři body na belgicko-nizozemskou posádku Marvin Vanluchene, Robbie Bax. V rámci závodního víkendu se posádky představí celkem ve třech jízdách.

Součástí programu bude i ME čtyřkolek, poprvé na území ČR. I čtyřkolku Karlos Vémola vyzkoušel. A počínal si na ní odvážněji než na sajdkáře. Také proto, že na ní běžně jezdí se synem. „Už jsem začínal cítit, že mě to baví a že bych moc blbnul. Takže v nejlepším jsem toho raději nechal," přiznal fighter. Doléčení zranění má přednost.

Reklama

Související témata: