Hlavní obsah

Enge se po trestu za doping vrátil v zámoří vítězstvím

Praha

Český automobilový jezdec Tomáš Enge vyhrál hned svůj první závod po trestu za doping. O víkendu ovládl za volantem Lamborghini Gallardo FL2 na městském okruhu v americkém St. Petersburgu úvodní díl zámořského seriálu sportovních vozů Pirelli World Challenge. Ve třídě GT byl nejrychlejší ve volných trénincích, v kvalifikaci a po špatném startu z pole position i v nedělním závodě.

Foto: Profimedia.cz

Radost Tomáše Engeho po vítězství v americkém St. Petersburghu.

Článek

"Předjížděl jsem jedno auto za druhým a vyhnul se kolizím. Poslední útok na první pozici dvě minuty před koncem závodu byl trochu tvrdý, ale věděl jsem, že na to mám," uvedl Enge na svém webu. Velkou radost měl už z kvalifikačního vítězství. "Byl jsem hodně šťastný, protože po tak dlouhé závodnické pauze vám to zvedne sebevědomí," řekl jezdec německého týmu Reiter Engineering.

Závod v St. Petersburgu byl jeho prvním startem po druhém trestu za doping. Zatímco v roce 2002 byl potrestán za užití marihuany, v červnu 2012 měl v těle zakázaný stimulant. Mezinárodní automobilová federace (FIA) mu zastavila činnost na 18 měsíců, trest vypršel v prosinci.

Reklama