Hlavní obsah

Motokrosař Podmol se na X-Games dělil o výhru ve skoku do výšky

Freestyle motokrosař Libor Podmol se na X-Games v Austinu podělil o vítězství ve skoku do výšky s Australanem Jarrydem McNeilem. Oba ve čtvrteční soutěži na hrách v extrémních sportech překonali 33 stop, tedy 10,058 metru. Třetí skončil Ital Massimo Bianconcini, který zdolal 32 stop.

Foto: Sport.cz

Libor Podmol na své motorce.

Článek

"Jsem moc rád, že jsem vybojoval moji první zlatou medaili na americké půdě. Je to paráda," prohlásil v tiskové zprávě Podmol. Mrzelo ho však, že se o vítězství musel dělit. "McNeil udělal chybu v předchozím skoku. Podle pravidel jsem měl vyhrát," dodal.

Na extrémních hrách vybojoval Podmol v jedné z nejsledovanějších disciplín Moto X Step Up šestou medaili. Zvítězil i v Mnichově v roce 2013, kdy se v sezóně jely čtyři závody; tehdy triumfoval jako první neamerický motokrosař. Dále má dvě stříbra a dva bronzy. "Na americké půdě je výhra na X-Games asi ještě cennější, v Mnichově to ale zase bylo poprvé," konstatoval český závodník.

Loni Podmol na prestižní soutěži skončil druhý a letos plánoval boj o zlato. Laťku ve výšce 33 stop překonal mistr světa z roku 2010 v USA i před rokem. Tehdy už posedmé zvítězil Američan Ronnie Renner, který se dokázal dostat přes 34 stop (10,363 m), tentokrát ale byl až čtvrtý.

Motokrosaři se v Austinu potýkali s počasím, ráno i večer pršelo. Podmol se ještě před startem pral s technikou. "Celý den jsme měnili řetězovou rozetu, můj manažer těsně před zahájením odjel do města koupit tu se 48 zuby. Po prvním skoku v závodě jsme měli devítiminutovou pauzu. Během ní musel můj mechanik rozetu na motorce vyměnit, což naštěstí zvládl," popisoval Podmol.

V sobotním freestylu je prvním náhradníkem, v neděli nastoupí do závěrečné disciplíny Quarter Pipe Best Trick, ve které se jezdci neodrážejí dopředu, ale do vedlejšího dopadiště. A znovu bude chtít bojovat o medaili. "Pořád přemýšlím nad tím, jestli předvést můj trik Surfer Flip, nebo jestli to dát trochu na jistotu. Rozhodnu se na místě," dodal Podmol.

Reklama

Související témata: