Hlavní obsah

Ohnivé peklo v NASCAR! Kráska oválů vyvázla bez zranění, kolega dopadl hůř

Při tom momentu tuhla krev v žilách. Sobotní závod zámořské série NASCAR v Kansasu okořenila zběsilá havárie tří vozů, které v jeden moment pohltila obří ohnivá koule. Danica Patricková a Joey Logano z děsivého karambolu vyvázli bez zranění, Aric Almirola utrpěl zlomeninu obratle.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Děsivá havárie Danici Patrickové v KansasuVideo: sntv

 
Článek

Karambol způsobila osmašedesát kol před cílem závada brzd na Loganově voze, který ve smyku smetl do bariéry Patrickovou. Auto pětatřicetileté krásky amerických oválů začalo bezprostředně po srážce hořet a zezadu se navíc přiřítil Almirola, který vůbec neměl šanci zabránit kolizi s oběma vraky před sebou.

Museli odstřihnout střechu

Trojice zmuchlaných vozů se na chvíli zcela skryla v plamenech, oheň ale rychle zmizel. Patricková z nepojízdného auta vystoupila sama a po prohlídce v medicentru na okruhu byla z rukou lékařů propuštěna. Podobně dopadl i Logano. „Najednou se stalo něco vpravo vpředu a auto přestalo poslouchat. Snažil jsem se situaci zachránit, ale v rychlosti 344 km/h toho moc nevymyslíte," komentoval karambol Logano.

V mnohem horší situaci se ocitl Almirola, který po letu vzduchem zůstal s nepojízdným autem u bariéry. Třiatřicetiletý závodník sice bezprostředně po havárii vyrazil ochrannou síť ve dveřích řidiče, aby ukázal, že je při vědomí, z vozu se ale vlastními silami dostat nemohl. Záchranáři nakonec museli jeho autu odstřihnout střechu a vytáhnout ho vrchem.

Na nosítkách pak Almirola putoval rovnou do vrtulníku a poté do univerzitní nemocnice v Kansas City, kde mu lékaři diagnostikovali kompresní zlomeninu pátého hrudního obratle. V neděli ráno byl jezdec propuštěn a absolvoval převoz domů do Severní Karolíny. „Je mobilní a další postup bude konzultovat s lékaři v Charlotte," uvedl v prohlášení Almirolův tým.

Frustrace Patrickové roste

Patricková byla sice ráda, že havárii přestála bez vážnějších potíží, ovál v Kansasu ale opouštěla hodně rozladěná. Z letošních čtyř závodů totiž nedokončila už třetí a v zámoří zesilují spekulace o tom, že by se po letošní sezóně mohla s prestižním seriálem rozloučit.

„Pokaždé, když se snažím dělat maximum, tak se stane nějaká pitomost. Jsem z toho hotová. Nechápu, proč mám tolik smůly," lamentovala.

Reklama

Související témata: