Hlavní obsah

Vršecký s Lackem obsadili první řadu, Kolomý odstartuje ze druhé

Kanton

Na vyslance týmu Buggyra Racing čekájí v neděli v přístavním městě Kanton závěrečné závody čínského šampionátu tahačů. David Vršecký si v sobotní kvalifikaci vybojoval nejrychlejším časem start z poleposition. Vedle něj se na startu do první nedělní jízdy postaví druhý muž celkového pořadí Adam Lacko, ze druhé řady pak odstartuje Martin Kolomý.

Foto: Buggyra media

David Vršecký během čínské mise.

Článek

Obhájce čínského titulu Vršecký byl v sobotní kvalifikaci nejrychlejší. Věří v ovládnutí pódiových umístění jezdci Buggyry. „Na poslední závodní víkend jsme rozebrali a dali znovu dohromady skoro celé auto, nicméně se to vyplatilo a vyhráli jsme oba sobotní tréninky. Kvalifikace byla také velmi úspěšná, když skvěle zajel Adam a také Kolomajz. Věřím, že v neděli bychom se mohli potkat všichni tři na bedně," komentuje kvalifikaci David Vršecký.

Suverénní lídr evropského šampionátu tahačů Adam Lacko skončil s minimálním rozestupem za Vršeckým a do závodu bude startovat po jeho boku. „Myslím, že sobota dopadla výborně. Dostal jsem se hned na druhé místo za Davida, asi jen o čtyři nebo pět desítek. Bylo to hodně vyrovnané a uvidíme, jak dopadne závod," konstatoval Lacko.

Vítěz čínského truckového šampionátu z roku 2015 Martin Kolomý si v sobotní kvalifikaci zajistil start ze druhé řady. „Ještě jsem si na tahač zvykal a lehce s ním bojoval, ale na to, že jsem v něm dva roky neseděl, tak jsem zajel jen s minimálním odstupem na podium. Věřím, že v neděli se ještě zlepším a budu klukům zatápět," těší se Kolomý.

Reklama

Související témata:
  Vítěz: M. Verstappen (Red Bull) Velká cena Číny - kvalifikace Vítěz: M. Verstappen (Red Bull) konec
20240420T09 : 00:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace
  Vítěz: M. Verstappen (Red Bull) Velká cena Číny - sprint Vítěz: M. Verstappen (Red Bull) konec
20240420T05 : 00:00+0200
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
  Velká cena Číny zítra 09 : 00
20240421T09 : 00:00+0200
Velká cena Číny
Velká cena Číny
Velká cena Číny