Hlavní obsah

Super kousky na motorkách. Podmol vystřihl salto vpřed, blýskl se i Pilát

Aktualizováno

Povedlo se! Libor Podmol se v závěru FMX Gladiator Games rozhodl předvést unikátní a zároveň dost nebezpečný skok - front flip, tedy salto vpřed a zvládl jej. Na výjimečný skok, dvojité salto vzad, se chystal i Podmolův bratr Filip, ale nakonec se k němu vůbec nedostal. Při semifinálové jízdě totiž nestihl dobrzdit svůj stroj, narazil do bariéry a akce pro něj skončila předčasně zlomeninou lýtkové kosti. Na jeho pád, front flip Libor Podmola a další skvělé kousky se podívejte v našem videu.

FMX Gladiator sestřihVideo: Sport.cz

 
Článek

Na sedmnáctém ročníku Gladiator Games zářil také Petr Pilát, který celou akci vyhrál a také on na závěr předvedl výjimečný exhibiční skok. Svůj nejtěžší trik Flair, neboli otočku o 540 stupňů. Čistě skočit se mu ho podařilo na druhý pokus, při prvním po dopadu upadl.

Diváci v zaplněné pražské O2 areně si, kromě desítky salt a dalších triků, užili i jezdce na sněžných skútrech a čtyřkolkách. A také vystoupení legendy freestyle motokrosu Edgara Torronterase, který stál v roce 2000 u zrodu FMX Gladiator Games. Španělský jezdec neukázal jenom adrenalinové kousky na motorce, ale připravil si i ukázku beatboxu.

Reklama

Související témata: