Hlavní obsah

První etapu Rallye Příbram vyhrál Černý, Pech je těsně druhý

Příbram

Jan Černý s vozem Ford Fiesta R5 vyhrál první etapu Rallye Příbram, závěrečného závodu seriálu mistrovství České republiky v automobilových soutěžích. Těsně druhý je Václav Pech, který s Černým bojuje o druhé místo v konečném hodnocení šampionátu. Šestinásobný vítěz rallye ztrácí na lídra 3,4 sekundy. Třetí je nejlepší muž z minulých dvou ročníků v Příbrami Jan Dohnal.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Jan Černý a Petr Černohorský s Fordem Fiesta R5 na Rallye Příbram.

Článek

Černý je v čele i přesto, že nedokázal vyhrát žádnou ze sedmi rychlostních zkoušek, které byly dnes na programu. Osmý plánovaný test pořadatelé s ohledem na příliš vysokou průměrnou rychlost při prvním průjezdu zrušili.

"Držet s Vencou krok je hodně těžké a myslím si, že nebýt jeho chyby nebo technického problému, tak by byl před námi. Jsme mu ale hodně blízko a neděle bude ještě hodně dlouhá. Navíc jsem přesvědčený, že i Honza Dohnal bude ještě rychlý. Jeho wéercéčku tady erzety hodně sedí. Ještě to bude zajímavé," uvedl Černý pro mediasport.

Pech své problémy moc specifikovat nechtěl, jen přiznal, že měřený úsek Bohostice - Milín mu nejde. Při prvním průjezdu na něm na nejrychlejšího Dohnala ztratil 11,5 sekundy, ve druhém poté 9,1. "Všichni to tady známe. V neděli to bude o osobní odvaze, kdo bude více držet plyn," řekl Pech.

Rallye Příbram vyvrcholí v neděli, kdy se jede zbývajících šest erzet.

Rallye Příbram, závěrečný závod seriálu mistrovství České republiky v automobilových soutěžích - po 1. etapě:
1. J. Černý, Černohorský36:56,3
2. Pech, Uhel (všichni Ford Fiesta R5)-3,4
3. J. Dohnal, Ernst (Ford Focus WRC)-8,8
4. Jakeš, Machů-19,0
5. Štajf, Rajnoha (všichni Škoda Fabia R5)-43,4
6. M. Vlček, Žáková (Ford Fiesta R5)-1:13,3

Reklama