Hlavní obsah

Alonso na vítězství nemyslí, Dakar si chce hlavně užít a dokončit

Džidda/Praha

Když si loni na jaře Fernando Alonso vyzkoušel v poušti Kalahari vůz Toyota Hilux, který vyhrál Rallye Dakar, ihned se začalo spekulovat, že by si slavný závod mohl také vyzkoušet. Dvojnásobný světový šampion formule 1 to tehdy nevyvrátil, ale ani nepotvrdil. V létě však začal s tréninkem.

Foto: Sport.cz

Fernando Alonso.

Článek

Spolu se svým krajanem, pětinásobným vítězem Rallye Dakar v kategorii motocyklů, Marcem Comou usedl do speciálu a začal se připravovat na další výzvu. Coma jako navigátor mu vyhovoval a zúčastnili se i několika menších rallye, ve kterých si vedli dobře. A tak se rozhodlo, že se Fernando Alonso představí i na slavné rallye, která se od 5. ledna uskuteční v Saudské Arábii.

Španělský jezdec i jeho kolega si vysoké cíle nedávají, chtějí hlavně soutěž dokončit. „Nemyslím na vítězství,“ uvedl Alonso na webu srf.ch. „Na to ještě nemám, protože nemám dostatek zkušeností a jsem si toho plně vědom,“ vysvětloval dvojnásobný světový šampion ve formuli 1.

„Sebastian Loeb stále ještě Dakar nevyhrál, umíte si představit, že bych vyhrál, když jsem dosud jezdil jen na asfaltu? Myslím, že k tomuto závodu budeme přistupovat hlavně jako k nezapomenutelnému zážitku,“ dodal Alonso s tím, že ho příprava na Dakar velice obohatila, a to bylo podle jeho slov také účelem.

„Pokud se nám budou vyhýbat problémy s autem, tak si myslím, že bychom s Fernandovým talentem mohli udělat dobrý výsledek. Hlavní je ale rallye dokončit,“ prohlásil Coma. Na závodníky čeká v písečném terénu 7855 kilometrů dlouhá trať s dvanácti etapami.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články