Hlavní obsah

Problémy s helmou i písečný potápěč. Nejtěžší úkol na Dakaru teprve přijde

Šestá etapa zavedla jezdce Martina Šoltyse a Josefa Macháčka do prvních velkých dun. Oba členové týmu Buggyra Racing se s nástrahami prvního ročníku Rallye Dakar na území Saúdské Arábie perou statečně, za což je jim odměnou slušné umístění. Jezdec Tatry Phoenix se drží v top ten, pětinásobný vítěz Dakaru postoupil po úvodních problémech do první třicítky. V přiloženém videu se můžete podívat na reportáž, která ukazuje problémy s helmou i písečného potápěče.

Buggyra v 6. etapě Dakaru

 
Článek

Sobotní den volna především pro mechaniky není volný ani omylem. Tady se musí veškerá péče věnovat technice, která musí zvládnout druhou polovinu soutěže.

„Pro nás je nejdůležitější, že máme obě dvě auta stále v závodě. Can-Am je ve vývoji a drží se nás dětské nemoci, což jsme ale předpokládali. Podstatné samozřejmě bude auto dovézt až do cíle," poukazuje manažer týmu Jan Kalivoda.

Tým Buggyra v drsné 4. etapě DakaruVideo: Buggyra media

„Martin Šoltys se drží v první desítce, což byl na jednu stranu náš cíl, ale ono se to lehce řekne a pak hůř dělá. Nejtěžší úkol nás ale teprve čeká, a to druhá polovina Dakaru," dodává Kalivoda.

Reklama

Související témata: