Hlavní obsah

Brit Evans míří k vítězství ve Švédské rallye

Britský pilot Elfyn Evans směřuje na Švédské rallye k druhému triumfu v kariéře. Před nedělními závěrečnými dvěma rychlostními zkouškami zkrácené soutěže vede tovární jezdec Toyoty o 17,2 sekundy před mistrem světa Ottem Tänakem z Estonska v hyundai.

Foto: Tt News Agency, Reuters

Britský pilot Elfyn Evans směřuje na Švédské rallye k druhému triumfu v kariéře.

Článek

Evans dnes ovládl tři ze čtyř měřených testů, v tom posledním byl těsně nejrychlejší Tänakův týmový kolega a lídr šampionátu Thierry Neuville. Belgičanovi nadále patří šesté místo.

"Máme za sebou dobrý den a uvidíme, co přinese zítřek. Snad chytneme stejný rytmus jako v předchozích dvou dnech. Budou to dlouhé zkoušky a snadno se na nich ztratí čas, když se člověk nevyrovná s podmínkami," řekl Evans s výhledem na nedělní erzety, každou v délce 21,19 km. Jednatřicetiletý Evans dosud vyhrál pouze domácí Britskou rallye v roce 2017.

V popředí nastala oproti pátku jediná změna, Francouz Sébastien Ogier vystřídal na třetím místě Fina Kalleho Rovanperäho. Oba piloti Toyoty si ve druhém soutěžním dnu vyměnili pozice třikrát a dělí je od sebe půl sekundy.

Český jezdec Filip Mareš s fabií je při premiérovém startu v MS dvacátý.

Reklama

Související témata: