Hlavní obsah

Loeb má před finále na Irské rallye více než minutový náskok

Sébastien Loeb je v Irsku na nejlepší cestě vyhrát zahajovací soutěž mistrovství světa v rallye. Francouzský pilot v citroënu zvýraznil i v druhé etapě své vedení a v pěti nedělních testech bude hájit náskok 69 sekund před týmovým kolegou Danielem Sordem ze Španělska. Vítěz Irské rallye z roku 2007 má na dosah 48. triumf v kariéře.

Článek

Pětinásobný mistr světa v sobotu vyhrál na mokrém asfaltu pět z šesti rychlostních zkoušek, jen ve čtvrtém testu měl drobné potíže a po krátkém výletu mimo trať zajel až pátý čas. "Na tom množství vody je to zrádné, vjel jsem do trávy a měl vibrace v kole," uvedl Loeb.

Dílčí úspěch si tak připsal jeho největší loňský soupeř Mikko Hirvonen ve fordu, který ale na třetím místě celkové klasifikace ztrácí i kvůli poruše serva už dvě a půl minuty.

Martin Prokop s citroënem se pere o umístění v druhé desítce a na konci dne byl hodnocen na 19. pozici. V redukovaném pořadí juniorské kategorie už je druhý s čtyřminutovou ztrátou na německého lídra Aarona Burkarta.

Irská rallye - po 2. etapě:
1. Loeb, Elena (Fr., Mon./Citroën C4) 2:20:02,8, 2. Sordo, Martí (Šp./Citroën C4) -1:09,1, 3. Hirvonen, Lehtinen (Fin./Ford Focus) -2:30,9, 4. H. Solberg, Menkerud (Nor./Ford Focus) -5:57,4, 5. Atkinson, Prévot (Austr., Belg./Citroën C4) -6:02,1, 6. Ogier, Ingrassia (Fr./Citroën C4) -9:13,4, ...19. Prokop, Tománek (ČR/Citroën C2) -27:35,5.

Reklama

Související témata: