Hlavní obsah

VIDEO: Pilot při argentinské rallye srazil koně, ten letěl devět metrů vzduchem

RIO NEGRO

Neuvěřitelná situace se přihodila automobilovému závodníkovi Federiku Villagrovi při rallye v Argentině. Řidiči vběhlo během jedné z etap u města General Roca několik koní přímo před auto. Villagra doslova sestřelil jednoho z nich a zvíře podle britského deníku Daily Telegraph, který informaci přinesl, letělo vzduchem přes devět metrů.

Foto: DyN-Prensa Rally Argentina, Reuters

Pilot Federico Villagra sráží během Argentinské rallye koně.

Článek

Villagra se svým spolujezdcem právě projeli levotočivou zatáčku, když se před jejich vozem Mitsubishi objevili tři splašení koně. Do jednoho z nich narazili v obrovské rychlosti. Zvíře náraz vymrštil do vzduchu, kterým prý letělo přes devět metrů.

Kůň při nárazu rozbil přední sklo závodního vozu a Villagra musel dlouho hledat ztracenou stabilitu automobilu. V nepřehledné situaci se objevili ještě další dva koně, kteří se však do srážky nezapletli. I díky tomu se pilotovi, ani jeho navigátorovi nic nestalo a z celé situace vyvázli bez zranění. Kůň na místě zemřel.

„Zaskočilo mě, že se na trati objevili nějací koně. Při srážce nám rozbil přední sklo a letěl vzduchem,“ popisoval celou situaci Villagra s tím, že zvíře dopadlo za jeho automobilem. Zopakoval také, že on i jeho společník měli štěstí v neštěstí, když z nehody vyvázli bez zranění.

Podle expertů nebyl tento případ v Argentině ničím výjimečným. Volně žijící koně v provincii Río Negro na severu Patagonie prý ohrožují průběh automobilových soutěží velmi často.

Reklama

Související témata: