Hlavní obsah

Buggyra zbrojí na Dakar, v tichosti zkouší novinku

Milovice

Zatímco trucková sekce drtí na okruzích konkurenci, probíhají v Buggyra Technology Centru poslední přípravy na Rallye Dakar, která se podle veškerých dostupných informací uskuteční podruhé v řadě na území Saúdské Arábie.

Foto: Buggyra media

Martin Šoltys a jeho zablácená Tatra Phoenix II během testů v Milovicích.

Článek

Když týmový manažer Jan Kalivoda pravil, že na Dakaru existuje jediná jistota, a to, že před dojezdem do cíle poslední etapy není nikdy nic jisté, nejspíše netušil, že čas totální nejistoty teprve nastane.

„Zatím se podle veškerých informací Rallye Dakar v lednu pojede, ostatně koronaviru jsme si užili dost na posledním ročníku. Co víme, chtějí pořadatelé zorganizovat jednu velkou dakarskou karanténu, což nám až tak moc nevadí, máme praxi z domova," líčí Kalivoda.

Na Dakaru se bugina týmu Buggyra Racing orientovala i podle velbloudího trusuVideo: Sport.cz, Buggyra Racing

Přestože se termín Dakaru 2021 blíží, jak prozradil závodní inženýr Robin Dolejš, testovala se v týdnu v Milovicích revoluční novinka. „Nejedeme se jenom zúčastnit, cílem je minimálně první desítka a Tatra Phoenix II není zrovna kamión stavěný na písky. Něco jsme vymysleli a přestože mají Milovice k dunám saúdsko-arabské pouště docela hodně daleko, nevypadají první data vůbec špatně. To je tak ale všechno, co můžu v této chvílí říct," usmívá se Dolejš.

Foto: Buggyra media

Martin Šoltys a jeho zablácená Tatra Phoenix II během testů v Milovicích.

„Když s tím za mnou David s Robinem přišli, byl jsem lehce skeptický. Musím ale říct, že to funguje nad očekávání dobře," konstatoval po konci testování pilot Martin Šoltys s dovětkem, že v rámci přípravy pracuje usilovně na fyzické kondici. „Ne snad, že bych ji loni podcenil, ale hrábl jsem si na dno. Neúčast si nepřipouštím, takže jedu naplno."

Reklama

Související témata: