Hlavní obsah

Vstup do Švédské rallye zvládl nejlépe domácí Andersson

KARLSTAD

Švéd Per Gunnar Andersson s vozem Ford Fiesta RS WRC vyhrál úvodní rychlostní zkoušku Švédské rallye, prvního dílu mistrovství světa v automobilových soutěžích.

Článek

Na dostihovém závodišti v Karlstadu, kde posádky absolvovaly trať dlouhou pouze 1900 metrů, porazil druhého Janiho Mattiho Latvalu z Finska o pouhých šest desetin sekundy. Třetí byl v jediném dnešním měřeném testu Nor Petter Solberg, který byl o další tři desetiny sekundy zpět.

Čtvrté místo drží obhájce prvenství z loňského roku fin Mikko Hirvonen. Pátý je úřadující světový šampion Francouz Sébastien Loeb a elitní šestici uzavírá Mads Östberg z Norska.

Z české dvojice na startu se vstup do sněhového soutěže lépe vydařil Martinu Semerádovi, který je dvaadvacátý. V samostatném hodnocení produkčních vozů je pátý s odstupem necelých čtyř sekund Nora Anderse Gröndala. Martin Prokop je osmadvacátý, mezi vozy kategorie S2000 mu patří třetí pozice.

Švédská rallye, úvodní díl mistrovství světa v automobilových soutěžích - po úvodní rychlostní zkoušce:
1. P.-G. Andersson, Axelsson (Švéd./Ford Fiesta RS WRC) 1:39,7, 2. Latvala, Anttila (Fin./Ford Fiesta RS WRC) -0,6, 3. P. Solberg, Patterson (Nor.,Brit./Citroën DS3 WRC) -0,9, 4. Hirvonen, Lehtinen (Fin./Ford Fiesta RS WRC) -1,0, 5. Loeb, Elena (Fr.,Mon/Citroën DS3 WRC) -1,1, 6. Östberg, J. Andersson (Nor./Ford Fiesta RS WRC) -1,6, ...22. Semerád, Ernst (ČR/Mitsubishi Lancer Evo IX) -9,6, 28. Prokop, Tománek (ČR/Ford Fiesta S2000) -13,1.

Reklama

Související témata: