Hlavní obsah

Hustopečskou rallye ovládl Kopecký, v čele MMČR i nadále Kresta

HUSTOPEČE

Favorizovaný Jan Kopecký ovládl Rallye Hustopeče, čtvrtý podnik mezinárodního mistrovství České republiky v automobilových soutěžích. Tovární jezdec Škody porazil o 37 sekund druhého Romana Krestu, který se udržel v čele průběžného pořadí seriálu. Třetí místo obsadil obhájce loňského prvenství Václav Pech, jenž byl jen o necelé čtyři sekundy pomalejší než Kresta.

Foto: Škoda Motorsport

Jan Kopecký s vozem Škoda Fabia S2000 ovládl Hustopečskou rallye

Článek

Kopecký se do čela jihomoravské rallye dostal v pátečním třetím měřeném testu a první místo již neopustil. Dnes dopoledne ovládl všechny čtyři rychlostní zkoušky a vypracoval si dostatečný náskok, který kontroloval až do konce. O druhé místo bojovali Kresta s Pechem a úspěšnější byl nakonec pilot fabie S2000.

Neúspěchem skončila rallye pro úřadujícího českého šampiona a čtvrtého kandidáta na vítězství Pavla Valouška, který měl v pátek ve čtvrtém testu defekt a ztratil přes 100 sekund na nejrychlejšího Krestu. Poté navíc Valoušek dostat od sportovních komisařů pětiminutovou penalizaci, neboť podle jejich názoru dojel do následného servisu jen na "třech kolech" a ohrožoval tak bezpečnost silničního provozu.

Vedení týmu se to podle tiskové zprávy dozvědělo až v průběhu sobotní etapy a následně se rozhodlo ze soutěže odstoupit. "Trest jsme přijali, ale co nás zaráží, je jeho forma. Pokud došlo k ohrožení bezpečnosti, měli nás pořadatelé rovnou vyloučit před startem druhé etapy. S tím také souvisí to, že se nám nelíbí načasování udělení trestu," uvedl šéf týmu Jan Vrba, který poukázal na fakt, že toto rozhodnutí ovlivní konečné výsledky šampionátu a zvažuje proto, zda bude v seriálu i nadále startovat.

Reklama

Související témata: