Hlavní obsah

Valoušek má po uzdravení nakročeno k titulu ve sprintrallye

Až závěrečný osmý díl mistrovství České republiky Part Rallye Vsetín rozhodne v sobotu o letošním šampionovi ve sprintu. Ve hře o prvenství zůstalo kvarteto Pavel Valoušek, Jan Sýkora, Miroslav Jakeš a Roman Odložilík. Nejlepší výchozí pozici má Valoušek s vozem Škoda Fabia WRC, i když po zranění při Barum rallye vynechal Horáckou sprintrallye.

Foto: Škoda Delimax Team

Pavel Valoušek za volantem vozu Škoda Fabia S2000

Článek

Ovšem startoval už v Rallye Jeseníky, kde skončil druhý za Romanem Odložilíkem. V průběžné klasifikaci má Valoušek tříbodový náskok před Sýkorou. Jeho další konkurenti ztrácejí více: Jakeš osm a Odložilík devět bodů. Valouškovi k titulu stačí zopakovat druhé místo z minulé soutěže.

Dozvuky zranění stále ještě cítí

"Myslím si, že je v mých silách dojet na druhém místě. Dozvuky zranění sice ještě stále pociťuji, ale můj zdravotní stav se už zlepšil. Při Rallye Jeseníky jsem ještě hodně trpěl," řekl Valoušek. Sprinterský šampionát nezačal nejlépe, úvodní dvě rallye Lužické hory a Kopná nedokončil kvůli technickým závadám. Pak ale vyhrál tři soutěže za sebou.

K favoritům patří kromě kvarteta bojujícího o titul také Václav Pech a Antonín Tlusťák. Představí se i okruhový jezdec Tomáš Kostka.

Ve startovním poli bude sedm vozů specifikace WRC a šest kategorie S2000. K loučení se sezonou se pořadatelům přihlásilo 120 jezdců.

Sprintrallye Vsetín nabídne 171 kilometrů rychlostních zkoušek. Start je v sobotu v 8:30 u vsetínského zámku, po osmi rychlostních zkouškách se vítěz v cíli objeví v 16:39.

Průběžné pořadí MČR:
1. Valoušek 114, 2. Sýkora 111, 3. Jakeš 106, 4. Odložilík 105, 5. Dohnal 78, 6. Tarabus 67.

Reklama

Související témata: