Hlavní obsah

Valaška by se měla jet na konci března, pořadatelé mají výjimku

Valašské Meziříčí

Úvodní závod mistrovství České republiky v automobilových soutěžích Valašská rallye by se měla uskutečnit podle plánu 27. a 28. března. Organizátoři dostali od ministerstva zdravotnictví nutnou výjimku a mohou tak podnik, který je i součástí European rallye Trophy, pořádat. Akce se podle očekávání uskuteční bez diváků a všichni startující i další členové týmů musí před začátkem předložit aktuální negativní PCR test na nemoc covid-19.

Foto: Zdeněk Sluka, Právo

Ilustrační foto.

Článek

"Je mi jasné, že tyto testy budou určitou komplikací časovou i finanční pro nás pořadatele i pro účastníky. Ale věřím, že při účasti týmu v počtu šesti osob je částka přibližně devět tisíc korun pro posádky akceptovatelná," uvedl předseda organizačního výboru 39. KOWAX Valašské rallye ValMez Jaromír Tomaštík v tiskové zprávě.

Stejně jako na dalších sportovních akcích nemusí test předkládat osoby, které nemoc prodělaly v předešlých 90 dnech a nemají klinické příznaky onemocnění. V centru rallye (servisní zóně) musí podle nařízení ministerstva všechny osoby nosit ochranu dýchacích cest, respirátor minimálně třídy FFP2 nebo KN95.

Reklama

Související témata: