Hlavní obsah

Ogier zůstane pro příští rok v Toyotě, ale bude jezdit jen vybrané rallye

Sedminásobný mistr světa v rallye Sébastien Ogier bude i v příští sezoně jezdit za tým Toyota, ale bude mít pouze omezený program. Sedmatřicetiletý Francouz se podělí o třetí vůz japonské automobilky s Finem Esapekkou Lappim. Kompletní program šampionátu absolvují ve dvou hlavních toyotách Brit Elfyn Evans a Fin Kalle Rovanperä.

Foto: Anton Vaganov, Reuters

Sedminásobný mistr světa v rallye Sébastien Ogier

Článek

Ogier o konci v šampionátu WRC mluvil už delší dobu. Původně se chtěl rozloučit už po minulé sezoně, rozhodnutí ale o rok odložil kvůli tomu, že rok 2020 výrazně poznamenala koronavirová pandemie. Nyní je ale jasné, že příští rok už o titul bojovat nebude.

"Jsem rád, že budu moci strávit více času s rodinou, na druhou stranu mě těší, že zůstanu v Toyotě a budu se moci zúčastnit vybraných rallye. Kalendář ještě není stanovený, ale udělám maximum, abych pomohl týmu vyhrát Pohár konstruktérů a vyvíjet auto," uvedl Ogier.

Ogier získal čtyři tituly s Volkswagenem, dva s Fordem a další loni po příchodu do Toyoty. Letos má blízko k osmému triumfu v šampionátu, dvě soutěže před koncem sezony vede průběžné pořadí o 24 bodů před Evansem.

Reklama

Související témata: