Hlavní obsah

K rallyeovému jezdci Prokopovi se vrací navigátor Tománek

Praha

Staronovým spolujezdcem rallyeového jezdce Martina Prokopa se stal Jan Tománek. V posádce českého účastníka mistrovství světa vystřídal Michala Ernsta, který dělal Prokopovi navigátora v minulé sezóoně i v úvodní soutěži nového ročníku Rallye Monte Carlo. Oznámil to Prokopův tým Jipocar Czech National. Obnovená spolupráce dvojice Prokop, Tománek bude mít soutěžní premiéru při únorové Švédské rallye.

Foto: Zdeněk Sluka, Právo

Martin Prokop, jediný český pilot v mistrovství světa, s Fordem Fiesta WRC na trati loňské Rallye Monte Carlo.

Článek

Prokop se rozešel s Tománkem před startem sezóny 2012, kdy se dohodl na spolupráci se Zdeňkem Hrůzou. Důvodem přerušení šestiletého společného působení tehdy byla váznoucí komunikace a rozdílnost názorů. "Nakonec mě cesta zavedla zpět k Jendovi a jsem velmi rád, že jsme opět našli společnou řeč a vůli makat na společných cílech," uvedl Prokop. "Není to ovšem změna, která by se mně a celému týmu dělala s lehkým srdcem. Michal Ernst byl výborný parťák," dodal.

Ernst v prohlášení uvedl, že rozhodnutí akceptuje. "Pokud Martin došel k názoru, že tuto úlohu může nejlépe zvládnout Jenda Tománek, chápu to a respektuji. Jede nejvyšší světovou soutěž v top kategorii WRC, prezentuje významné sponzory a celý český motosport, takže zde není prostor na kompromisy," konstatoval Ernst.

Reklama

Související témata: