Hlavní obsah

Ogier po Latvalových potížích vede Italskou rallye, Prokop je šestý

Úřadující mistr světa Sébastien Ogier se v sobotní závěrečné rychlostní zkoušce dostal do čela Italské rallye. Dosavadní lídr Fin Jari-Matti Latvala totiž musel měnit kolo a nabral dvouminutovou ztrátu. Před nedělní poslední etapou je Latvala třetí, mezi oběma piloty Volkswagenu figuruje Nor Mads Östberg s citroënem. Martin Prokop se posunul na šestou příčku.

Foto: Profimedia.cz

Sebastien Ogier se svým Polem na jednom ze skoků Italské rallye.

Článek

Český účastník světového šampionátu vstupoval do druhé etapy ze sedmé pozice, ale ve 12. erzetě vytěžil z problémů bývalého pilota F1 Roberta Kubici. Polský jezdec ulomil kilometr před cílem pravé přední kolo svého fordu a vyklidil pátou příčku. Prokop ztrácí na vedoucího Ogiera pět a půl minuty.

"Dnešní den se nám povedl. Bolela mě krční páteř, a tak nebylo snadné absolvovat poslední zkoušku," uvedl Prokop.

Ogier je na nejlepší cestě navýšit náskok v čele MS. Vyhrál na prašných šotolinových cestách na Sardinii tři ze čtyř měřených testů. "Měl jsem hodně sjeté pneumatiky, tak jsem se je snažil pošetřit. Když jsem slyšel o Latvalovi, zpomalil jsem," řekl Ogier, jenž má k dobru na druhého Östberga minutu a 40 sekund.

"Trefil jsem kámen a musel zastavit a vyměnit kolo. Teď mi odcházejí brzdy. Ztratil jsem několik míst, ale to je život," poznamenal Latvala. V neděli čekají jezdce čtyři erzety.

Italská rallye, šestý díl mistrovství světa v automobilových soutěžích - po 2. etapě:
1. Ogier, Ingrassia (Fr./VW Polo-R) 3:30:15,8
2. Östberg, Andersson (Nor., Švéd./Citroën DS3) -1:40,2
3. Latvala, Anttila (Fin./VW Polo-R) -2:01,5
4. Mikkelsen, Flöene (Nor./Volkswagen Polo-R) -2:37,8
5. Evans, Barritt (Brit./Ford Fiesta RS) -4:24,3
6. Prokop, Tománek (ČR/Ford Fiesta RS) -5:26,1

Reklama

Související témata: