Hlavní obsah

Návštěvníky Barum Rallye čekají změny, nemohou na zlínský nadjezd

Zlín

Návštěvníky letošní Barum Czech Rallye čekají změny. Nebudou moci sledovat hojně navštěvovanou městskou rychlostní zkoušku v centru Zlína z nadjezdu, který se nyní opravuje, řekl dnes novinářům ředitel rallye Miloslav Regner.

Foto: skoda-auto.com

Jan Kopecký se Škodou Fabia S2000 na trati Barum rallye. Archivní foto.

Článek

Rallye se letos pojede 46. rokem. Podle Regnera ještě není znám přesný počet jezdců, uzávěrka je na začátku srpna. Očekává se však, že jich bude stejně jako v dřívějších letech více než sto. Rallye, která je vedle českého šampionátu i součástí seriálu mistrovství Evropy, se tradičně pojede poslední srpnový víkend, letos od 26. do 28. srpna.

Přes část nadjezdu povede trasa večerní městské rychlostní zkoušky, diváci však na něj z bezpečnostních důvodů nebudou smět. Oblíbené místo přitom tradičně obsazovali nadšenci již od ranních hodin.

"Na rozdíl od předchozích let povede pasáž autobusovým nádražím a bývalým svitovským areálem v opačném směru," uvedl mluvčí rallye Roman Ordelt. Na páteční městskou rychlostní zkoušku se chodí dívat kolem 30.000 lidí, celkem rallye přiláká každoročně asi 200.000 diváků.

Lepší doprava

Lepší komfort by měl diváky čekat v prostoru startu a cíle před zlínskou radnicí, kde bude zvýšená tribuna. Posílí se také kyvadlová doprava. "Abychom pojmuli velké množství diváků. Kyvadlová doprava povede na rychlostní zkoušky Maják, Pindula a Semetín," uvedl zástupce ředitele Jan Regner. Divácká aréna pod malenovickým hradem nabídne nově vybudovaný skok.

Diváci i jezdci se budou moci stejně jako loni zapojit do akce na podporu dárcovství kostní dřeně. Loni vstoupilo do registru 571 lidí. Lidé se budou moci zaregistrovat při startu a na konci rallye na zlínském náměstí Míru i v servisní zóně v Otrokovicích.

Loňské vítězství budou obhajovat Jan Kopecký a Pavel Dresler na voze Škoda Fabia R5. Kopecký rallye vyhrál již čtyřikrát. O vítězi se rozhodne na 15 rychlostních zkouškách o celkové délce 230 kilometrů.

Reklama

Související témata: