Hlavní obsah

Vojtěch se vrací na asfalt, do Krumlova jede vyhrát

BĚLÁ POD BEZDĚZEM

Poprvé od březnové Katalánské rallye se ve středu posadil do svého Peugeotu 206 WRC Štěpán Vojtěch. Pilot OMV Rally Teamu si po výletu do Argentiny, kde se za volantem Mitsubishi Lancer EVO VIII představil v kategorii produkčních vozů, na testovacím okruhu v Bělé pod Bezdězem zase zvykal na vůz, s nímž bude příští týden obhajovat vítězství na Rallye Český Krumlov.

Foto: Michal Obernstein

Štěpán Vojtěch při testech v Bělé pod Bezdězem.

Článek

Vojtěcha při soutěži ve Španělsku potrápilo turbodmychadlo, tým poté dlouho čekal na náhradní díly a v Bělé se proto soustředil na vyzkoušení opravených částí, a také brzd. "Zdá se, že všechno šlape, jak má," hodnotil spokojeně v průběhu testu liberecký závodník.

Přechod z produkčního vozu do speciálu WRC jej z míry nikterak nevyvedl. "V peugeotu mám pohodlnější sedačku," vyjmenovával se smíchem rozdíly kategorií. "Ale vážně, to, v čem sedím, příliš neřeším. N-kové Mitsubishi mě velice příjemně překvapilo a svezení na šotolině v Argentině a v Mexiku byla velká výzva," vrátil se k záoceánským soutěžím mistrovství světa, které absolvoval v barvách OMV CEE World Rallye Teamu.

Příprava na Německou rallye

Po sbírání zkušeností na nezpevněném povrchu se vrací opět na asfalt, soutěž v historickém městě na Vltavě a poté Rallye Bohemia bere jako přípravu na Německou rallye, kde se opět představí mezi světovou elitou.

"Krumlov mám hodně rád. Je to specifická soutěž, velmi náročná, která člověku hodně dá," těšil se do jižních Čech. Roli obhájce příliš neřeší. "Závody, kde jsem papírově vpředu, moc rád nemám. Na druhou stranu nemůžeme mít jiný cíl než vyhrát," vzkázal soupeřům.

Těch teoreticky mnoho nemá, s vozem specifikace WRC pojede v Českém Krumlově už jen Leoš Flídr, který se představí za volantem Škody Octavia WRC, a Javoš Jáva se subaru. "To, že není patřičná konkurence mi vadí. Nejsem ale soudce, abych propad naší rallye hodnotil. Automobilové soutěže byly na výsluní, ale díky způsobu, jakým je s nimi u nás zacházeno, jejich sportovní úroveň klesá podobně jako před lety okruhy," rýpl si Vojtěch.

Letošní Rallye Krumlov zahájí ve čtvrtek 25. května slavnostní představení posádek, v pátek soutěžící absolvují první etapu a v sobotu večer bude znám vítěz 34. ročníku soutěže.

Reklama

Související témata: