Hlavní obsah

Sparťané před finále poháru tužili nervy ve speciálu WRC

BĚLÁ POD BEZDĚZEM

Klíčový zápas o bytí a nebytí v pohárové Evropě čeká v pátek fotbalisty pražské Sparty ve finále Poháru ČMFS s Baníkem Ostrava. Hodiny před důležitým utkáním se dají krátit všelijak. Kapitán Sparty Tomáš Sivok zkusil adrenalinový šok: po boku Štěpána Vojtěcha na vlastní kůži ochutnal pocity spolujezdce v rallyeovém speciálu WRC.

Foto: Michal Obernstein

Sparťan Tomáš Sivok v kokpitu Peugeotu 206 WRC

Článek

Sivok se spolu s Miroslavem Slepičkou objevil při středečním testování Vojtěchova OMV Rally Teamu v Bělé pod Bezdězem a absolvoval dvacet testovacích okruhů v délce půldruhého kilometru.

"Neskutečné," vydechl, když se po několika minutách jízdy vysápal z kokpitu a s ještě chvějícíma rukama odložil helmu. "Měl jsem možnost být na formuli 1, když jsme byli s týmem Toyota ve Valencii. To byla pecka, ale rallye, to je královská třída," líčil s rozsvícenýma očima.

Vojtěch sparťanského obránce nijak nešetřil, na úzké asfaltové silničce plné ostrých zatáček mu ukázal, jak vypadá svět z vozu WRC při 170 km/h. "Nechápu, jak vůbec mohou piloti v takových rychlostech reagovat. Štěpán si ze mě ještě stačil dělat do sluchátek legraci," kroutil hlavou Sivok.

Na sedadlo navigátora se Sivok dostal díky Slepičkovi, který Vojtěcha poznal během svého předešlého působení v Liberci. "Jsem rád, že jsem pomohl splnit Tomášův sen. On je velký fanda do aut, věděl jsem, že bude nadšený. Já jsem podobnou jízdu absolvoval před rokem a už bych do kokpitu nevlezl. Byla to vážně síla," křižoval se útočník z Letné, který je momentálně ze hry kvůli zraněnému kotníku. Netrvalo ale dlouho a adrenalinové lákadlo bylo silnější...

Reklama

Související témata: